Soma'da İsrail'e Tepki Mitingi

Sivil toplum örgütlerinin önderliğinde İsrail ve PKK'yı kınama mitingi düzenlendi

  Sivil toplum örgütlerinin önderliğinde İsrail ve PKK ' yı kınama mitingi düzenlendi . Çeşitli siyasi partiler ve derneklerden yüzlerce kişinin katıldığı mitingte İsrail ' e lanet yağdırıldı . Sivil toplum örgütleri adına Karadenizliler Kültür Derneği Başkanı Bayram Aydın basın açıklaması okudu . Basın açıklamasının ardından İsrail saldırılarında yaşamını yitirenler için Müftü Emanullah Polat tarafından dua edildi . Birçok vatandaş gözyaşlarıyla duaya amin dedi .
Bayram Aydın ' ın okuduğu basın açıklamasında şöyle denildi : " Bugün burada hukuk tanımaz terörist İsrail ' i kınamak ve şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunmaktayız . İsrail ' in , insani yardım gemilerine yaptığı saldırı ile PKK ' nın İskenderun Deniz Üs Komutanlığına yaptığı saldırının eş zamanlı olması dikkat çekicidir . Haince ve kalleşçe yapılan bu iki saldırının eş zamanlı olarak aynı anda gerçekleştirmesinin tesadüf olup olmadığı konusunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz . "
Ardı ardına gelen şehit haberlerinin yürekleri yaktığı belirtilen açıklamada , ayrıca şu ifadeler kullanıldı : " PKK terörü mutlak surette son bulmalı ve sorumluları bulunarak en ağır şekilde cezalandırılmalıdır . İsrail ' in insani yardım gemilerine yaptığı saldırı ise ; İsrail ' in uyguladığı devlet terörüne maruz kalınmış , uluslararası sularda yapılan bir insanlık ayıbıdır . Saldırıda sivil ve silahsız vatandaşlarımızın katledilmesi , İsrail ' in hukuk tanımaz terörist uygulamalarının geldiği en son noktadır .
Orada yalnız masum insanlara değil , tüm insanlığa kurşun sıkılmış , insanlık katledilmiştir . Dünya , İsrail ' in uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayan vahşetine seyirci kalmaktadır . "
ABD , AB , İngiltere , Rusya ve pek çok devletin İsrail ' i bu saldırıdan sonra kınadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi : " Ancak , bu tepkiler yeterli değil . En kısa zamanda tüm ülkeler , buna ABD ' de dahil , İsrail ' le olan ilişkilerini gözden geçirmeli gerekirse ambargo dahil bazı yaptırımlar uygulanmalıdır . İsrail ' in şimdiye kadar yaptıkları hep yanına kar kalmıştır . Bu insanlık suçu yapanın yanına kar ve cezasız kalmamalıdır . Gazze ' de yaşananları hepimiz biliyoruz . Filistinli kardeşlerimize neler
yaptıklarını tüm dünya bilmekte ama herkes üç maymunu oynamaktadır . Artık yeter! Şimdiye kadar kanla beslendin ve gün gelecek döktüğün bu kanda boğulacaksın . Yarattığın bu devlet terörü , gün gelir seni de vurur . Ey İsrail bu mu senin insanlık anlayışın! "
Gazze ' ye insani yardım götüren gemilere saldırıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı : " Tam teçhizatlı askerlerinizi üstümüze saldınız . 33 ülkeden gelen şefkate , merhamete , dostluğa , yardımlaşmaya savaş açtınız . Korumasız ve sivil insanları başlarından vurdunuz . Vahşeti savundunuz . İnsanlığın ' Dur ' ikazına uymadınız . İsrail hükümeti olarak , insanlığa karşı suç işlediniz . Suçlusunuz . Sizi dünya kamuoyu önünde suçluyoruz . Bu korkunç hatadan ahmaklığa varan saldırganlıktan derhal dönmezseniz .
İnsanlığın evrensel değerlerine kurşun sıkmaya devam ederseniz . Uygar dünyayı tamamen karşısınıza almış olacaksınız . Ve biz , medeniyet , dostluk , insanlık ve barış adına sizinle ilelebet mücadele edeceğiz . "
Basın açıklaması , " Türkiye ' nin en küçük bir şeyde tepesine dikilen dünya ülkelerini , görevlerini ciddi bir şekilde yerine getirmeye çağırıyor , terörist İsrail ' i ve PKK ' yı lanetliyoruz " ifadeleriyle sona erdi .