Rumelisiad Brezilya'da

RUMELİSİAD Başkanı Vehbi Varlık, Başkan Yardımcısı Naci Şahin, yönetim kurulu üyeleri Şahap Aktaş, Musa Loyan ve E

Rumelisiad Brezilya'da
  RUMELİSİAD Başkanı Vehbi Varlık , Başkan Yardımcısı Naci Şahin , yönetim kurulu üyeleri Şahap Aktaş , Musa Loyan ve E . Cemal Beşkardeş , dünyanın dört bir yanına ihracat ve yurtdışında üretim yapma stratejisinin uygulamalarını Başbakan Recep Tayip Erdoğan ' ın Güney Amerika gezisi sırasında yerinde gördü .
RUMELİSİAD Başkanı Varlık , Brezilya , Arjantin , Paraguay ve Venezüala ' nın , dünya ticaretinde çok önemli yere sahip olduklarını ve örnek alınabilecek sanayi hamleleri olduğunu belirterek , " Bu coğrafyanın Brezilya ağırlıklı ekonomisi yakın gelecekte Çin-Hindistan eksenli ekonomiler gibi dünyanın ekonomik gidişine yön verecek . Güney Amerika ' daki ekonomilerin neyi başardıklarını gördük " dedi .
Soa Paulo ' da açılan 1 . Brezilya Türk ihraç ürünleri sergisine katılan RUMELİSİAD heyeti , burada Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla görüştü . Brezilya-Türkiye İş Forumu ' nda ekonomik ilişikler ve Güney Amerika ' nın dünya ekonomisindeki yeriyle ilgili görüş alışverişinde bulundukları bildiren Vehbi Varlık şunları söyledi :
" Brezilya , Arjantin , Urugay ve Paraguay , Güney Ortak Pazarı adını verdikleri MERCOSUR ' u kurdular . 190 milyon nüfus ve yaklaşık 415 milyar dolarlık güce ulaşan AB ve NATO ' dan sonra dünyanın üçüncü büyük ekonomik entegrasyonu Türkiye açısından çok önemli . Gezimizin takvimini , Başbakanımızın Güney Amerika gezisine göre belirledik . Orada Başbakanımız ve bakanlarımızla birlikte olduk ve Bursa ekonomisiyle ilgili bilgi aktarma fırsatı bulduk . Çok önemli bilgiler edindik . Ufkumuzu biraz daha genişlettik . Bu bölgede , üretim kalitesine ve birikimine inanan Bursa ' daki yatırımcılar için önemli imkanlar sağlıyor . Bunu da 1 . Brezilya Türk ihraç ürünleri sergisi sırasında yerinde gördük . Etkinlikte yüzlerce ikili iş görüşmesi organize edilmiş . Türkiye ' ni potansiyeli , Latin Amerika ' nın sıcakkanlı insanlarının dünyayı tanımalarıyla buluştuğunda insan sıcaklığı birbirine benzeyen coğrafyalar arasında olağanüstü ekonomik buluşma gerçekleşebilir . "
Türkiye-Brezilya arasında ekonomik iş birliği , stratejik ortaklık boyutuna taşınmak üzere olduğunu , Başbakan Recep Tayip Erdoğan ' ın bu konudaki açıklamaların umut verici olduğunu vurgulayan RUMELİSAD Başkanı Varlık , çifte vergilendirmenin önlenmesine yönelik imzalanan anlaşmanın iki ülke işadamlarının önünü açacağını da söyledi .
Başkan Vehbi Varlık , Başkan Yardımcısı Naci Şahin ve beraberindeki RUMELİSİAD heyeti , Başbakan Erdoğan , tarafından açılışı gerçekleştirilen Sao Paulo Başkonsolosluğu ' nun açılışına katıldı . Açılışta Devlet Bakanları Cemil Çiçek , Zafer Çağlayan , Mehmet Aydın ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı , Tamer Yıldız , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ' la görüşen RUMELİSİAD Heyeti Rio de Janerio ' da bulunan dünyanın en büyük stadyumu Maracana ' da Flamengo - Gremio maçını izledi .
RUMELİSİAD Başkan Yardımcısı Naci Şahin , Rio de Jenerio ' nun mimari yapısı ve sahillerdeki yapılaşmanın Avrupa ' daki bir çok şehircilik anlayışına örnek olarak nitelikte olduğunu yorumu yaptı .