Milletvekilleri: Haydutluk yapan İsrail'e bütün dünyadan tepki gelmesi bir milattır (Özel)

İsrail askerlerinin, Gazze'ye insani yardım götüren gemiye yaptığı kanlı baskının yankıları sürerken, her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. İsra

  İsrail askerlerinin , Gazze ' ye insani yardım götüren gemiye yaptığı kanlı baskının yankıları sürerken , her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor . İsrail ' in yaptığının , devlet terörünün en net kanıtı olduğuna işaret ederken , İsrail ' e bütün dünyadan tepki gelmesinin ise dünya barışı için bir milat olduğunu düşünüyor .

CİHAN ' a konuşan milletvekilleri , İsrail hükümetine sert tepki gösterdi . İsrail ' in , her zaman olduğu gibi bir çılgınlığın altına imza attığını ifade eden milletvekilleri , ne tarafından bakılırsa bakılsın Gazze ' de yaşanan dramın yaralarını sarmak için yola çıkan konvoya silahlarla saldırmanın çıldırmış bir ruhun sonucu olduğunu söyledi .

Bu saldırının hiç izahının olamayacağının altını çizen vekiller , İsrail ' in bu olayla bütün dünyanın tepkisi ve nefretini kazandığını ifade ettiler . Yaşanan son olayla birlikte İsrail ' in sadece bölge barışını değil , dünya barışını tehdit ettiğinin çok net olarak ortaya çıktığına dikkat çeken milletvekilleri , özetle , " İsrail ateşle oynadı . Kendi sonunu adeta hazırladı . ABD ve Batı dünyasının bile artık arkasında durmuyor . İsrail ' in terör yapan bir devlet olduğu ortaya çıktı . Bütün dünyadan tepki , bunun bir Müslümanlık meselesi olmadığını bütün bir insanlık meselesi olduğunu ortaya çıkardı . " şeklinde konuştular .

Milletvekilleri , İsrail ' in en büyük zararı kendi halkına verdiğini kaydederken , bu ülkenin artık bu pervasız tavrıyla Ortadoğu ' da rahat edemeyeceğinin altını çiziyor .

Milletvekillerinin , Mavi Marmara gemisine yapılan ve 9 gönüllünün hayatını kaybettiği olayla ilgili , İsrail hükümetine yönelik tepkileri şöyle :

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan : " İsrail , her zaman olduğu gibi bir çılgınlığın altına daha imza attı . İsrail ' i yönetenlerin tamamen bir çete , hatta korsan zihniyeti ile hareket ettiklerini görüyoruz . İsrail halkına mal etmek mümkün değil ama orada tepkiler var . Ölüm çetesi gibi çalışan bir hükümet var . En büyük zararı kendi halkına yapıyor . O korku içinde insanlar yaşayamaz . Bölge ve dünya barışını tehdit ediyor . Bugüne kadar ABD tarafından desteklenmiş , yaptıkları hep destek görmüş . Alışa geldikleri bir anlayış var . Şimdi bu yönetim bütün bu desteklerini kaybetmiş olmalarına rağmen eski anlayışını sürdürüyor . İnsanlara silah doğrultan devletin arkasında kimse durmaz .

Yahudiler dahil herkese kucaklayan bir geçmişe sahibiz . Son vahşet üzerine hemen Güvenlik Konseyini toplantıya yapmaya çağırması buradan bir bildiri çıktı . Çağrının altında ABD ' nin de ilk imzasını var . Dolaylı olarak bu çağrıda bulunuyor . Hem demokrasi ve barış getireceğiz , hem de bu çılgınlığa ses çıkamayacaksanız olmaz bu . Türkiye bölgesinde barış elçiliği yapıyor . Bu çetenin arkasında ABD bile duramamıştır . Hiçbir şey eskisi gibi olmayacağı kesin . Bölgesel güç haline geliyor . İyi geçiniyor . Söz sahibi oluyor Türkiye ' nin sorunlarını aşması halinde bu barış ve istikrarın yakalanmasına katkıda bulunacak . Buna ABD ' nin Batının ve Ortadoğu ' nun ihtiyacı var . Türkiye güçlü bir ülke bunların üstesinden gelecektir . "

AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız : " İsrail ' in bu pervasızlığı ilk değil . Kurulduğu 1948 ' den bu yana orada Müslüman kanı akıyor . Filistin toprakları işgal ediyor . Filistin ' in her yanı abluka altındadır . Açık hapishane adeta . Hapishaneye bile her türlü hayati malzemeyi sokabilirsiniz . Ama buraya inşaat malzemesi , demir ve çimento bile ancak İsrail ve Mısır ' ın izni ile girebiliyor . Planlı bir soykırım uyguluyor . Son olarak uluslararasında hiçbir silahı olmayan gruba saldırılar çok büyük bir cinayet işledi . Bunun için de ilk defe İsrail ' e bu ölçüde bir tepki var dünyadan . Bu tepkiler burada kalmayacaktır . Daha önce İsrail ' in kendine çeki düzen vermesi ve başkalarının hakkına riayet etmesi için gerekli uyarılar yapıldı . Daha önce Türkiye bunun için çok çaba sarf etti . Ancak daha görüşmeler devam ederken , bin 500 kişi öldürdü . Son olayla birlikte artık ilişkiler eskisi gibi olmayacak . Türkiye büyük bir ülke kimse hesaba katmadan hareket etmesin . Altında ezilir , boğulur . İsrail artık dünyayı uyutamayacak . Her şey ortaya çıktı . İsrail yalnız kaldı ve bu gidişle yok olacak . ABD bile artık arkasında duramıyor . 30 ' ün üzerinde ülkeden insan gidiyor oraya . Beyaz bayrak taşıyan gemiye nasıl saldırırsınız ? Artık dünyanın gözünden kaçak bir şey değil . Dünya bu olayları artık görüyor ve vicdanı bu konuda İsrail ' i mahkum etmiştir . Bu son olayla birlikte bu çok net olarak ortaya çıkmıştır . Bu tepki artık dünyada giderek yayılacaktır ve eski gücünü bir daha bulamayacaktır . "

AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen : " Bu kanlı saldırı bir devletin değil korsanların , haydutların bile yapamayacağı bir olaydı . Hiçbir çakısı bile olmayan insanlara saldırı gerçekleştiriliyor . Kelimelerle ifade edilemeyecek kadar ciddi ve dehşetli bir olay . Sadece Müslümanların değil , tüm dünyanın lanetledi . Bunun bir milat olduğu düşüncesi hakim oldu . Batı ' dan İsrail ' e yönelik gelen ilk büyük tepkidir . İsrail medyasında bile ilk kez kendi hükümetine çok ciddi eleştiriler ve itirazlar var . Bu Türkiye ' ye yapılan doğru bir saldırıydı . Başbakanın hemen hareket geçmesi ve BM Güvenlik Konseyi ' nin bildirisi toplumun beklentileri ortaya kondu . Ortadoğu ' da yeni bir dönem başlıyor . Mısır ' ın tavrı da çok önemliydi . Artık Rafah kapısı geçici de olsa açıyor . Filistin davası bu kadar açıklıkla kabul görmemişti . İsrail ' de tam bir akıl tutulması oldu . İsrail ' deki Musevi ve Araplar ' biz terör örgütünden daha kötü yöntemlere başvuran bir devlet yönetimin hak etmiyoruz , dur ' diyecektir . İsraillilerin ve dünyanın aklı ile dalga geçildi . Bu olayın en büyük kazanımı artık İsrail ' in bu teröristvari hareketinin herkes tarafından anlaşılmasıdır . Ümit ediyorum bu tepki giderek dünyada yayılacak bir eski gücünü bulamayacaktır . "

CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim : " İsrail askerlerinin uluslararası suda gemilere müdahale etmeleri devlet terörüdür . Gemilerde bir şey çıkmadığına ve sadece insani yardım olduğu ortaya çıktığına göre İsrail ' in en sert şekilde kınanması gerekiyor . Zaten biz de parlamento olarak bunu istedik . Su sadece Parlamentonun değil aslında Türkiye oybirliği alındı bu karar . Bütün dünya devletlerinin artık İsrail ' e karşı koyması gerekiyor . İsrail ' in bu konuda çok iyi bir cezalandırılması gerekir . Tabi cezalandırmanın ne olacağı ise ileride ortaya çıkacaktır . "