Kuçuradi'den İnsan Hakları Dersi

Türkiye'de felsefe deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Nilüfer Belediyesi personeline felsefe ve insan hakları dersi verdi.

Kuçuradi'den İnsan Hakları Dersi
  Nilüfer Belediyesi , personeli arasında felsefe ve insan hakları konusundaki bilincin yükseltilmesi için eğitim semineri düzenledi . 12 haftalık bir program şeklinde planlanan felsefe ve insan hakları eğitimleri kapsamında karşılıklı diyaloga dayalı bir yaklaşımla felsefe , insan , değer , özgürlük , saygı , hak , adalet , hukuk ve eşitlik kavramları ele alınıyor .
" Hak " kavramı çerçevesinde " insan hakları " başlıklı bir konuşma yapan Prof . Dr . Kuçuradi , kendi özgün insan hakları anlayışını anlatarak , " İnsan onuru bir farkındalıktır " dedi .
Prof . Dr . Kuçuradi , " Kurumların kültürünü bilmek çok önemli . İnsan haklarına göre bir proje oluşturuyorsun , ama uygularken insan haklarına göre davranmıyorsun . Birisine kötü bir muamele yapıyorsanız ona bir şey olmuyor , onu yapanın onuru zarar görüyor . Kendi yaptıklarımızla insan onurunu korur ya da zedeleriz . Bütün etik ilişkilerde durum böyledir . İnsan haklarına ilk adım , ihlali kendimizin yapmamasıdır " dedi .
Kamu hizmetlerinin insan haklarını koruma işi olduğuna dikkati çeken Prof . Dr . Kuçuradi , " Devlet ve kurumlar insan haklarını korumakla görevlidir . Bunun içinde bilgi gerekir ve iyi niyet şarttır . İnsanları kurallara göre davranmaya zorlayabilirsiniz ama etik davrandırmazsınız . Bu tür eğitimler çok önemli " diye konuştu .
Eğitim çalışmasına katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bu tür eğitim çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayarak , Prof . Dr . Kuçuradi ' ye teşekkür etti .