Kahta ilçesinde Şehitler Anıtı açıldı

Kahta Kaymakamlığı, Kahta Belediyesi ve Kahta İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğince Kahta İlçesi Nüfusuna kayıtlı şehit askerler için Şehitler Anıtı'

  Kahta Kaymakamlığı , Kahta Belediyesi ve Kahta İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğince Kahta İlçesi Nüfusuna kayıtlı şehit askerler için Şehitler Anıtı ' nın açılışı yapıldı .

Şehitler Anıtı ' nın açılışına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan , İl Jandarma Komutanı Albay Ali Osman Salık , Rektör Vekili Prof . Dr . Abuzer Yücel , İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici , Kahta Kaymakamı Coşkun Açık , Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı , kamu kurum ve kuruluşların amirleri , sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile askeri erkan ve şehitlerin aileleri katıldı . Tören sırasında şehitlerin aileleri , şehitlerin özgeçmişleri ve biyografileri slayt eşliğinde okunurken , duygularına hakim olamayan konuklar göz yaşlarını tutamadı .

Protokol konuşmalarından önce yapılan anıt hakkında bilgi verildi . 26 Nisan 2010 günü anıtın yapımına başlandığı belirtilerek , açılışı yapılan şehitler anıtının plan ve projesini , Kahta İlçe Jandarma Komutanlığı Hizmet Muhabere Kısım Komutanı Jandarma Uzman Çavuş Alper Bülbül ' ün yaptığı , hayırsever işadamı ve vatandaşların katkılarıyla yapılan anıtın yaklaşık 17 bin TL ' ye mal olduğu ifade edildi .

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından şehit olan askerlerin özgeçmişleri ile biyografisi okundu . Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan , " Bugün kutsal vatanımızın bütünlüğü uğruna canlarını hiç çekinmeden feda eden , adlarını kalplerimize yazdığımız 12 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz . Türk Vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı sunmak ve onların manevi şahsiyetlerini onurlandırmak üzere , yapımı tamamlanan şehitlerimizin anıtının açılışını yapıyoruz . Bu eşsiz eseri Kahta ilçemizde yaptıran ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum . " dedi .

Peygamberlikten sonra en yüksek mertebenin şehitlik olduğunu ve yüce kitabımız Kur ' an-ı Kerim ' de de şehitliğin çok yüce bir mevki olduğuna işaret edildiğini belirten Vali Sodan , " Ulvi bir amaç için canlarını feda eden bütün şehitler kutsaldır ve mübarektir . Biz de şehitlerimizi ne kadar ansak ve ne kadar değer versek azdır . Şehitlerimize kadirşinaslık ve güzel bir vefa örneği gösterip , bu anıtı Kahta ilçemizde yaptıran ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum . " diye konuştu .

Konuşmalardan sonra programa katılan protokol üyeleri tarafından anıtın açılışı yapıldı , katkıda bulunanlara plaketleri verildi .