İTO, Sivas'ta okul yaptıracak

Sivas'ta İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yaptırılacak 8 derslikli okulun protokolü imzalandı.

Protokol imza töreni Sivas Valiliği Vali Hasan

  Sivas ' ta İstanbul Ticaret Odası ( İTO ) tarafından yaptırılacak 8 derslikli okulun protokolü imzalandı .

Protokol imza töreni Sivas Valiliği Vali Hasan Canpolat Salonu ' nda yapıldı . İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve oda üyesi toplam 75 kişilik heyet önce Vali Ali Kolat ' ı makamında ziyaret etti . İTO Başkanı Yalçıntaş burada şeref defterini imzaladı . Protokol imza töreninde konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş , İstanbul Ticaret Odası olarak bütün Türkiye genelinde bir eğitim hamlesi başlattıklarını söyledi . Bu eğitim hamlesinde de aziz şehitlerin isimlerini yaşatmayı hedeflediklerini belirten Yalçıntaş , " Şehidimiz Yusuf Kolay ' ın ismini yaşatmak amacıyla yapacağımız ilköğretim okulunun protokolü için buradayız . Tabi bu okulun Sivas ' ta yapılıyor olması ayrı bir öneme sahip . Çünkü Sivas Anadolu ' nun tam orta yeri , Sivas bu milletin değerlerini , Anadolu ' nun değerlerini temsil eden bir yer . Cumhuriyetin temelleri burada atıldı . " diye konuştu .

Yalçıntaş , yaptıracakları okulun sadece şehit Yusuf Kolay ' ın adını yaşatmakla kalmayacağını , bu okuldan daha nice Yusufların mezun olacağını söyledi . Sivas Valisi Ali Kolat da İTO ' nun eğitime büyük katkı sunduğunu belirterek , duyarlı katkılarından dolayı İTO heyetine teşekkür etti .

Konuşmaların ardından okulun inşası için hazırlanan protokol imzalandı . Törenin ardından Yalçıntaş ve Kolat , birbirlerine çeşitli hediyeler sundu .

Bu arada İTO tarafından inşa edilecek 8 derslikli Şehit Yusuf Kolay İlköğretim Okulu ' nun Yıldızeli ilçesine bağlı Şeyhhalil beldesine yapılacağı belirtildi . En kısa zaman içinde valilik tarafından yer tesliminin gerçekleştirileceği ifade edildi . Yer tesliminin ardından ihale işlemleri Sivas Özel İdaresi tarafından yapılacak .