Humeyni, İran'da Anıldı Tahran

-HUMEYNİ, İRAN'DA ANILDI TAHRAN (A.A) - 04.06.2010 - İRAN İSLAM CUMHURİYETİNİN KURUCUSU AYETULLAH HUMEYNİ, ÖLÜMÜNÜN 21. YIL DÖNÜMÜNDE ÜLKE GENELİNDE

 

-HUMEYNİ , İRAN ' DA ANILDI

TAHRAN ( A . A ) - 04 . 06 . 2010 - İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu Ayetullah Humeyni , ölümünün 21 . yıl dönümünde ülke genelinde anıldı .

Tahran ' daki Humeyni ' nin anıt mezarında düzenlenen törende yapılan konuşmalarda , devrim süreci ve sonrası ile bugün gelinen noktaya değinildi .

Konuşmalarda , Humeyni ' nin kişiliği , siyasi ve dini liderliği ve bunların etkileri üzerinde duruldu .

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney de konuşmalarında , devrim , İslam Cumhuriyetinin kurulması ve sonrasındaki süreçte Ayetullah Humeyni ' nin liderliğini çeşitli yönleriyle ele aldı .

Törene Hamaney ve Ahmedinejad ' ın yanı sıra Meclis Başkanı Ali Laricani , Yargı Erki Başkanı Ayetullah Muhammed Sadık Laricani , Uzmanlar Meclisi ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ayetullah Ali Ekber Haşimi Rafsancani , Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi , bakanlar , milletvekilleri , kuvvet komutanları , yabancı siyasi ve askeri temsilcilerle halk katıldı .

İran ' da Şah rejiminin 1979 ' da yıkılmasıyla sonuçlanan devrim ve sonrasındaki sürecin liderliğini yapan Humeyni , 3 Haziran 1989 ' da hayatını kaybetmişti .

04 . 06 . 2010 14 : 50 : 54