"Hedefi belli olan öğrenciler daha başarılı olur"

Kilis FEM Dershanesi 6-7-8. sınıf öğrencileri, üniversite hazırlık öğrencileri ve velilerine yönelik sınavlar öncesinde seminer düzenledi. Kilis Öğret

  Kilis FEM Dershanesi 6-7-8 . sınıf öğrencileri , üniversite hazırlık öğrencileri ve velilerine yönelik sınavlar öncesinde seminer düzenledi . Kilis Öğretmenevi konferans salonunda Rehberlik Uzmanı Mustafa Yurttaş tarafından verilen seminerde sınavlar öncesinde dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çekildi .

Üç seansta verilen seminerlere öğrenci ve veliler tarafından yoğun ilgi gösterildi . Seminerde Yurttaş , hedefi belli olan bireylerin daha istekli ve daha başarılı olduklarını , başarmak için bazen bir saniyenin bile çok şey ifade ettiğini , velilerin çocukların ilgi ve beceri alanlarına göre bir meslek edinmelerine aracı olmaları gerektiğini , sevilerek seçilen mesleklerde daha mutlu ve başarılı olunduğu vurgusunda bulundu .

Programda Dershane Müdürü Nurullah Çörek , yaptığı açılış konuşmasında , SBS ' de sınavın strese sebep olmaması için çocuğun sadece beyin fonksiyonlarını değil , rahatlaması ve sosyal bir varlık olarak insani duygularını hissedip yaşayabilmesi için kalbi , vicdani ve duygusal fonksiyonlarının da ele alınması gerekiyor . " dedi . Çörek , FEM Dershanesi olarak rehberlik yaklaşımlarının bu çerçevede olduğunu ve bu amaçla aile ziyaretleri , piknik ve geziler gibi faaliyetler düzenlediklerini söyledi .

Ayrıca , çocukların stres ve kaygılarının artmasına velilerin bazı davranışlarının sebep olabileceğini hatırlatarak çocuklarla sadece sınav konuşmamaları ve başka konularda da sohbetler etmeleri gerektiğini hatırlattı . Seminer sonunda dershanede YGS İl birincilerine ve diğer başarılı öğrencilere hediyeler verildi .