Güzeloğlu Mersin Valiliği Görevine Başladı

Valiler Kararnamesi ile Samsun'dan Mersin'e atanan Vali Hasan Güzeloğlu, yeni görevine başladı

  Valiler Kararnamesi ile Samsun ' dan Mersin ' e atanan Vali Hasan Güzeloğlu , yeni görevine başladı . Güzeloğlu için Valilikte resmi tören düzenlenirken , kendini karşılamaya gelen yaklaşık 200 kişiyle tek tek tokalaşan Güzeloğlu , daha sonra makamında tebrikleri kabul etti .
Güzeloğlu , Mersin Valiliği girişinde kalabalık bir grup eşliğinde karşılandı . Aracından inen ve yöresel kıyafetler giyen iki küçük çocuğun sunduğu bir demet gülü kabul eden Vali Güzeloğlu , daha sonra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun , Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan , İl Jandarma Komutanı Ünal Ayvazoğlu ile tokalaştı . Güzeloğlu , daha sonra kendisini karşılamaya gelen ve yaklaşık 40 metre boyunca sıraya giren diğer protokol üyelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu , sendika ve siyasi parti temsilcileriyle selamlaştı , ayak üstü sohbet ettikten sonra makamına geçti .
Burada da tebrikleri kabul eden Vali Güzeloğlu , gazetecilerin sorularına da yanıt verdi . Mersin ' i ; ' Akdeniz ' in incisi ve medeniyetler beşiği ' olarak nitelendiren Güzeloğlu , Mersin ' e atanmanın ve kentte vali olarak görev yapmanın onurunu yaşadığını belirterek , kentin Türkiye ' nin en önemli ticaret ve lojistik merkezi olduğunu , bununla birlikte Mersin ' i daha iyi bir geleceğe taşıyabilme adına çaba sarf edeceğini kaydetti . Bunu yaparken de seçilmiş ve atanmışların yanı sıra tüm kamu çalışanlarıyla birlikte ortak hareket edip , aynı heyecanı paylaşacaklarını anlatan Güzeloğlu , " Mersin ' in geçmişten bugüne ülke ekonomisinde , Türkiye ' nin kalkınmasında ortaya koyduğu büyük çaba ve katkıları , daha iyi ve güzel bir çerçeveye taşıyabilmenin heyecanı içinde olacağız " dedi .
En önemli sorumluluklarının Mersin ' in en ücra köşesine kadar hizmet götürmek olacağını dile getiren Hasan Güzeloğlu , kent insanının yaşam kalitesini yükseltmenin yanında beklentilerini de karşılayabilmek için çaba sarf edeceklerini belirtti . Güzeloğlu , " İnsan haklarına saygılı , hukuka dayalı , şeffaf , katılımcı , hesap verir ve sorgulanabilir bir bakış açısıyla yönetimi gerçekleştireceğiz . Sosyal devletin gereklerini yerine getirirken , buna yönelik beklentileri de karşılamak , her düzeyde ülkenin kalkınmasında Mersin ' in kalkınmasını da eş zamanlı planlamanın ve tüm bunları da hayata geçirmenin düşüncesi içinde olacağız . İnanıyorum ki , bugüne kadar ortaya konulan , başarılı hizmet ve yatırımlara konu olan çizgi , bugünden ileriye daha iyi bir geleceğe taşınacaktır . Bunda en büyük güvencemiz ; Mersinliler olacak " diye konuştu .
Kent insanıyla yakın ve sıcak ilişkiler kuracaklarını vurgulayan Güzeloğlu , karşılıklı iletişim ve etkileşim içinde yönetimi hayata geçirip bu anlayışla da beklentileri karşılamaya çalışacaklarını , bu anlamda da Mersin ' de olmaktan ve kentte vali olarak görev yapmaktan büyük bir onur ve memnuniyet duyduğunun altını çizdi . Kendisine gösterilen ilgi ve sıcak karşılamanın kendisini mutlu ettiğini de sözlerine ekleyen Güzeloğlu , konuşmasını şöyle sürdürdü ; " Mersin ' e atanmadan önce de kentle ilgili yeterli bilgi sahibiydim . Mersin ' e yakın bir coğrafyada Karaman ' da görev yapmanın avantajını taşıyorum . Mersin ' in , ülke ekonomisine katkısının da bilincindeyim ve bunun daha da ileriye taşınması sorumluluğunu kendimde hissediyorum . "