Güvenliğinizi riske atmayın

az mevsiminin gelmesiyle hava ile birlikte ısınan asfalt veya sıcaklıkların giderek artmaya başladığı şu günlerde otomobilin performansını, sürüş özelliklerini ve yakıt tüketimini etkileyen lastiklerinizi bir kez daha kontrol etme zamanı geldi.

Güvenliğinizi riske atmayın
  Her yıl olduğu gibi bu yıl da lastiği patlayıp kaza yapan veya yol kenarında bekleyen otomobillere sıkç ; a rastlayacağız . Bu lastiğin gö ; rü ; nen yü ; zü ; olurken bir de aşınan diş yapısı ve dü ; şü ; k hava basıncıyla seyreden , ani bir frenle duramayıp ö ; nü ; ndeki araca ç ; arpan veya virajda savrulan araç ; gö ; rü ; ntü ; lerine de rastlayacağız . Bu manzaralarla karşılaşmamak iç ; in 15 gü ; nde bir lastiklerin hava basıncını kontrol etmek ç ; ok zor bir şey olmasa gerek .

Ayrıca 500 TL ' yi geç ; meyecek bir maliyete sahip bu parç ; aları 3 yılda yenilemek , sü ; rü ; ş gü ; venliği gö ; z ö ; nü ; ne alındığında dü ; şü ; nü ; lmeden yapılması gereken bir harcamadır . Lastik ç ; eşitleri arasında en yaygın olarak kullanılan yaz lastikleri ; sık tahliye kanalları sayesinde yol ü ; zerinde ç ; abuk ısınıp , soğuyarak yanal tutunma ö ; zelliğine sahiptir . Bu sayede virajlarda ve frenleme sırasında başarılı yol tutuş ö ; zellikleri sunarlar .

Yaz lastiklerinin ç ; oğu , yuvarlanma direncini azalttığı iç ; in aracın yakıt tü ; ketimini de azaltır . Yaz lastiklerini kışın kullanmak araç ; kullanımını ne kadar riske atıyorsa ; kış lastiklerini de yazın kullanmak bir o kadar risklidir . Bu sebeple hem lastiğin daha fazla deforme olmaması , hem de bü ; tç ; enize ek yü ; k getirmemenin şartlarından biri de kışın kış , yazın da yaz lastiği kullanmaktan geç ; er . Ö ; zellikle yeni nesil yaz lastikleri otomobillerin yakıt tü ; ketiminin azaltılmasına katkı sağlar .

Yaz lastikleri ö ; zellikle orta ve ü ; stü ; sınıf araç ; larda farklı hamurları ve desenleri sayesinde daha iyi yol tutuş ö ; zelliği sergiler . Performanslı kullanımlarda viraj emniyetini , fren mesafesini , yol tutuş ö ; zellikleriyle gü ; vence altına alır . Yeni bir lastik alırken mutlaka ü ; reticinin belirttiği orijinal ebatlar tercih edilmeli .

Ü ; retim tarihi ve raf ö ; mrü ; uzun ü ; rü ; nler tercih edilmemeli . Belirli standartları karşılayan , bilinen markalar tercih edilmeli . Yaz mevsimi standartlarını karşılayacak şekilde geliştirilen ve ü ; retilen bu lastikleri , kış lastikleriyle dö ; nü ; şü ; mlü ; olarak kullanırsanız , uzun vadede hem ekonomik hem de gü ; venli yolculuklar yaparsınız .