Erzurum'dan Filistin'e Dualı Destek

Erzurum'da İsrail'in protesto edildiği "Filistin'e Destek" mitinginin ardından dualar edildi.

10 bine yakın vatandaşın katılımıyla İstasyon Meydanı'nda gerçekleşen mitingde İsrail kınandı. İsrail aleyhine sürekli sloganların atıldığı mitingde konuşan İHH Erzurum sözcüsü Prof. Dr. Orhan Atalay, Erzurumlu 2 vatandaşın da aralarında bulunduğu ve yaralandıkları İsrail saldırısını insanlık ayıbı olarak nitelendirerek, "Ekmeksiz, susuz, ateşsiz, ışıksız, evsiz, barksız ve dermansız kalmış Gazze halkının mahkum kılındığı trajedi karşısında sadece insan olmanın gereğini yapmak ve böylece tüm insanlığın
onurunu kurtarmak uğruna gencecik hayatlarını gözden çıkarıp, başkalarının insanca yaşamaları uğruna kendi hayatlarını riske etmenin tanımlanamaz erdemiyle donanmış yiğit yürekleri taşıyan kutlu bir kervan, İsrail eşkıyasının baskınına uğramıştır" dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de saldırıya tepki göstererek, sonuna kadar Filistin'in destekçisi olacaklarını belirtti.
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet de konuşmasında İsrail'i şiddetle kınayarak, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç ise saldırıyı kınayarak, İsrail'in kendi zulmüyle yanacağını söyledi.
Konuşmaların ardından miting alanındaki 10 bin kişi, Filistinliler için dua etti. Platformdaki hocanın eşliğinde dua eden katılımcılar, İsrail'e olan öfkelerini miting sonrasında da sloganlarıyla sürdürdüler. Yaklaşık 2,5 saat süren miting programı olaysız bir şekilde sona erdi.