Emniyet Müdürünün 'Göbek' Kontrolü

Obez polislerin zayıflaması için spora başlatan ve bir süre yaya devriye yaptıran Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, tayini çıkan 86 polisi uğurlarken göbek kontrolü yaptı.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Van Emniyet Müdürlüğü'nden Adana'ya atanmasının ardından Van'da yaptığı gibi önce "obez" polisleri belirledi. Kesmez, Aralık ayında "Emniyet Mensupları İçin Sağlıklı Yaşam Destek Projesi" kapsamında görev yapan 7 bin polisten obez olan 545 polise zayıflamaları için spor yaptırmaya başladı. Bizzat spora kendisi de katılan Kesmez, 11 haftalık spor programını sıkı bir şekilde takip etti. Çukurova Üniversitesi Spor Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri kontrolünde
yapılan spor sonucunda obez polisler en az 10'ar kilo verirken, bazı polisler kilo veremedi. Kesmez, kilo veremeyen polislerin bir süre devriye görevlerini yaya yapmasına karar verdi. Kesmez ayrıca obez polislere sağlık uzmanlarının belirlediği diyeti uygulamaya koydu. Toplumsal olaylarda sık sık koşması gereken polisler kilo verince daha rahat iş yapmaya başladı. Kesmez, hala kilo veremeyen polisleri ise her fırsatta uyardı.
Salih Kesmez, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki 86 memurun atanmasından dolayı verilen veda yemeğinde göbekli polisleri yine uyardı. Adana Kebabı yedikten sonra polislerle vedalaşan Kesmez, onlarla tek tek tokalaşırken göbeği olan polislerin göbeğine vurarak, "Birkaç kilo fazlan var" diye uyardı. Kesmez, zayıf olan polisler içinse, "Bakın şunlara lise öğrencisi ya da üniversite öğrencisi gibi. Çakı gibi çocuklar bunlar" dedi.