2007 Dünya Supersport Şampiyonu Sofuoğlu:

-2007 DÜNYA SUPERSPORT ŞAMPİYONU SOFUOĞLU: -'İNŞALLAH YARIŞLARI DÜNYA ŞAMPİYONU OLARAK BİTİRECEĞİM,  BU DA HEM MÜSLÜMANLAR'IN, HEM DE TÜRKLER'İN ZAFE-

 

-2007 DÜNYA SUPERSPORT ŞAMPİYONU SOFUOĞLU :

- ' İNŞALLAH YARIŞLARI DÜNYA ŞAMPİYONU OLARAK BİTİRECEĞİM ,

BU DA HEM MÜSLÜMANLAR ' IN , HEM DE TÜRKLER ' İN ZAFERİ OLACAK '

( FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ )

SAKARYA ( A . A ) - 04 . 06 . 2010 - 2007 Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu , ' İnşallah yarışları dünya şampiyonu olarak bitireceğim , bu da hem Müslümanlar ' ın , hem de Türkler ' in zaferi olacak ' dedi .

Sofuoğlu , AA muhabirine yaptığı açıklamada , yarışları ve İsrail ' in Gazze ' ye insani yardım götüren gemilere saldırısını değerlendirdi .

Yarışların güzel bir şekilde başladığını ifade eden Sofuoğlu , 7 yarışın sonunda şampiyonada lider konuma geldiğini hatırlatarak , şöyle konuştu :

' Tam istediğim gibi dereceler elde edemedim ama güzel olan , her yarışın sonunda kürsüye çıktım ve güzel puanlar toparladım . Şu anda 142 puandayım ama rakiplerim bana çok yakın . Şampiyona başlamadan önce 3 favori vardı . Zaten yarış üçüzümün arasında geçiyor , puanlarımız çok yakın . Ufak bir hata yaptığımda üçüncü sıraya düşebilirim . 3 pilottan hangimiz şampiyon olacak bilmiyorum ama hangimiz olacaksa gerçekten bu kolay olmayacak . 2010 yılında şampiyonun kim olacağı belli değil . Ümit ediyorum ki kendim alacağım , mücadelemi veriyorum , her şey yolunda gidiyor . Motorumda biraz eksiklerim var ama onları da yavaş yavaş gidermeye çalışıyorum . Benim motorumun ve rakiplerimin avantajlı olduğu yerler var . '

Amerika yarışındaki antrenmanların istediği gibi geçmediğini kaydeden Sofuoğlu , yarıştan birkaç saat önce Türkiye ' den gelen bir telefonla Gazze ' de yaşananları haber aldığını belirterek , şunları söyledi :

' İsrail ' in daha önce de yaptıkları bizi üzen şeylerdi . Son olaylar daha fazla üzdü . Yarıştan sonra ufak bir Filistin bayrağı çıkarıp gezinmek istiyordum . Buna takımım izin vermedi , nedenini bilmiyorum . Ben de takım menajerine ' yarışı kazanacağım ve kazandıktan sonra istediğim gibi konuşacağım ' dedim . Onlar bundan da çok memnun olmadılar . Ben onlara şunu söyledim , ' Müslümanım diye taraf değilim , burada bir zalim , bir de mazlum taraf var , zalimin yanında değilim , bana niye karşı çıkıyorsunuz? ' dedim . Takımla aramızda çok iyi şeyler geçmedi . Ben çok memnun kalmadım . Kazanırsam elde ettiğim geliri bağışlamak istiyordum . Burada bir amaç vardı , amaç da yarışı kazanmak ve Filistin ' e hediye etmekti , bunun için yarışı kazandığıma çok sevindim . '

- ' AMERİKA ' DA ELDE ETTİĞİM BİRİNCİLİK FİLİSTİN ' E ADANDI ' -

Yarıştan sonra düzenlenen basın toplantısında kullandığı ifadelerin basında dile getirilmemesinin kendisini üzdüğünü ifade eden Sofuoğlu , Filistin sorunu konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti .

Bir sporcu olarak Filistin sorunu konusunda üzerine düşeni yaptığına inandığını kaydeden Sofuoğlu , sözlerini şöyle tamamladı :

' Herkes kendi üzerine düşeni yaparsa İsrail bu kadar rahat olmaz . Ben elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum . İnşallah diğer sektörlerdeki insanlar da üzerine düştüğü kadar destek olsa İsrail bu kadar rahat olmaz . Birtakım insanlar korkuyor . Ben bir Türküm , Müslümanım . Müslümanlar ' a ve Türkler ' e yapılan zulüm var . Her açıdan şampiyonluğu almak istiyorum . İnşallah yarışı dünya şampiyonu olarak bitireceğim , bu da hem Müslümanlar ' ın , hem de Türkler ' in zaferi olacak . Her ne kadar motor sporları ülkemizde bilinmese de Avrupa ve Amerika ' da çok iyi takip ediliyor . Bir örnek vereyim . Amerika ' daki yarışı 220 bin kişi izledi . Formula 1 Yarışı ' nı 130 bin kişi izlemiş . Ne kadar önemli olduğunu buradan anlayın . İnşallah dünya şampiyonluğunu aldığım zaman Türk halkı da önemini anlayacak . Amerika ' da elde ettiğim birincilik Filistin ' e adandı . Keşke izin verilseydi , yarışı kazanınca Filistin bayrağıyla gezebilseydim . '

( KMK-SÇ )

04 . 06 . 2010 15 : 22 : 48