Toki Sakinlerinin Çöplük İsyanı

AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, Karaağaç Mahallesi'ndeki TOKİ sakinlerinin sıkıntılarını dinledi

Toki Sakinlerinin Çöplük İsyanı
  AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper , Karaağaç Mahallesi ' ndeki TOKİ sakinlerinin sıkıntılarını dinledi . Şehir çöplüğünden gelen kokudan rahatsız olduklarını belirten TOKİ sakinleri çöplüğün kaldırılması için destek istedi .
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper partisinin belediye meclis üyeleri ile birlikte geçtiğimiz aylarda evlerine yerleşen TOKİ sakinleri ile bir araya geldi . TOKİ ' deki vatandaşların sorunlarını dinleyen Alper , çöplük sorununu çözüme kavuşturamayan Uşak Belediyesi ' ni eleştirdi . Belediye Başkanı Ali Erdoğan ' a hayali projelerle uğraşmakla suçlayan Alper , " Sayın Belediye Başkanı raylı sistem ve termal projelerle uğraşacağına çöp sorununu çözsün " dedi .
Dün akşam saatlerinde TOKİ sakinlerini ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyen Hilmi Alper , 600 kişinin ikamet ettiği bölgede en büyük sorunun kent çöplüğünden gelen pis koku olduğunu ifade etti . Düzenli çöp deponi alanı için geçtiğimiz yıllarda yürütülen çalışmaların yargıya taşınması nedeniyle bir sonuç alınamadığını ifade eden Alper , çöplükten yayılan pis kokunun sadede TOKİ sakinlerini değil Dikilitaş ve Karaağaç Mahallesi ' ndeki vatandaşları da rahatsız ettiğini dile getirdi . Şehir çöplüğünden yayılan pis koku nedeniyle evlerinden dışarı dahi çıkamadıklarını ifade eden TOKİ sakinleri , " TOKİ burada inşaata başladığında çöplüğün kaldırılacağı söylenmişti . Evler tamamlanıp bize teslim edildi . Yaklaşık üç aydır burada oturuyoruz ama çöplüğün taşınmasıyla ilgili hiçbir girişim yok . Çöplükten gelen pis koku nedeniyle evden dışarı dahi çıkamıyoruz . Burada 600 kişi ikamet ediyor . Çocuklarımız pis koku yüzünden parka çıkamıyorlar . Bir an önce bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz " dedi .
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper ise " Çöp sorununu çözmek belediyenin görevi . Bir önceki dönemde düzenli çöp deponi alanı konusunda çalışmalar yapıldı , ÇET raporu alındı . Çevre Bakanlığı hibe kredi dahi çıkarttı . Ancak bazı çevreler siyasi kaygılar yüzünden konuyu yargıya taşıyınca proje uygulanamadı . Çalışmalar daha sonra yeniden revize edildi . Ancak bugünkü belediye yönetimi bu konuda hiçbir somut adım atmadı . Sayın Belediye Başkanı sorunun çözümü için sizlere " Bir buçuk yıl daha dişlerini sıksınlar " demiş . Bu kabul edilebilir bir yaklaşım değil . Sayın Başkan hafif raylı sistem ve termal gibi hayali projelerle vakit harcayacağına vatandaşların çöplük sorununu çözsün . Çöplük sadece TOKİ sakinlerinin değil tüm Uşak halkının ortak sorunu . 172 bin nüfuslu koca bir kentin çöpleri vahşice depolanıyor . Bu utanç verici bir tablodur . Ne hikmetse belediye yönetimi bu konuda çözüme direniyor . Bu tutumu anlamak mümkün değil . Sizler bu konuda imza kampanyası başlatın . Topladığınız imzaları bir dosya ile bana ulaştırın . Ben sizden aldığım bu dosyayı bizzat Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ' na ileteceğim " dedi .
Karaağaç TOKİ sakinleri çöplük sorununun yanı sıra bölgede bulunan köpek barınağının da sürekli açık bırakıldığını ve barınaktan çıkan köpeklerin siteyi istila ettiğini de ifade ederek , " Belediye barınağın kapılarını açıyor . Barınaktan çıkan köpekler buraya akın ediyor . Çöp poşetlerini karıştırıp etrafı kirletiyor . Çocuklarımız korkudan kapıdan dışarı çıkamıyor . Ayrıca iki aydır evlerin taksitlerini ödediğimiz banka bizim haberimiz olmadan su faturalarımızı otomatik olarak kesiyor . Belediye ' ye gidip su faturalarımızı bir daha ödüyoruz . Durumu öğrendikten sonra belediyeye müracaat ettik . Belediye bize mükerrer ödeme nedeniyle paralarımızı bankaya iade edeceğini bildiriyor . Ancak aradan 45 gün geçmesine rağmen hala iade etmedi . Bu sorunun da bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz . Bizim bilgimiz dışında bankanın hesaplarımıza su faturaları için otomatik ödeme talimatı vermesi kabul edilebilir bir şey değil " dedi .
AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper , bu sorunun çözümü için banka yetkilileri ile görüşeceklerini ifade ederek bu durumun kabul edilemeyeceğini ifade etti .