Polis Vatandaş El Ele

Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir heyet vatandaş ve esnafın ayağına kadar gidip sorunları yerinde tespit ediyor.

Polis Vatandaş El Ele
  Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ferhat Kılıç başkanlığında gerçekleşen toplantıların ilki Bahçelievler Mahallesi Genç Caddesi üzerinde bulunan Çapakçur Köz Çayevi ' nde yapıldı .
Toplantıya Yenişehir Şehit Hayrullah Polat Polis Merkezi Amir Vekili Komiser Yardımcısı Galip Kaya , polis merkezi amirliği bölgesinde bulunan Aydınsu , Kültür , İnönü ve Yenişehir mahalle muhtarları ile esnaf ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 40 kişi katıldı . Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşları meydana gelen ve gelebilecek olaylar karşısında bilgilendirerek görüşülen konuları rapor halinde hazırladı . Vatandaşlara açıklamalarda bulunan Asayiş Şube Müdürü Ferhat Kılıç , polis merkezi amirliklerinin halka açılan ilk kapı olduğunu söyledi . Kılıç , " Polis merkezleri vatandaşlarımız için vardır . Bu merkezlerimizde vatandaşlarımıza yardımcı olmak , müracaat , şikayetlerini değerlendirmek , ilgili birimlere yönlendirilmesi , sorunlarını nasıl ve ne şekilde yapacağı arkadaşlarımız tarafından vatandaşlarımıza anlatılıyor " dedi .
Kılıç ayrıca , olay yerine sevk edilen ekiplerin müdahale şekilleri , vatandaşlarla birlikte işbirliği içerisinde bulunarak meydana gelecek veya gelebilecek olaylara müdahalenin daha hızlı ve etkin bir şekilde olacağı hususunu anlattı . Kılıç , polis memurların olaylar karşısında soğukkanlı oldukları , görevleri ile duygularını birbirine karıştırmadıklarını , meydana gelen olaylarda objektif davrandıklarını ve olay mağduru şüphelisi ya da tanıdıklarını kısa sürede toplayarak yapılacak iş ve işlemlerin seri bir şekilde hazırlanması konularında detaylı bilgiler aktardı .
Toplantıda söz alan Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Bozkurt , muhtarı olduğu mahallede bulunan Tekel ve Esen caddeleri aydınlatmalarının zayıf olduğunu belirterek gerekli tedbirin alınmasını talep etti .
Yenişehir Mahalle Turan Çağlayan , muhtarı olduğu mahallenin Gültepe ile Furkan Sokak arasında kalan ara sokakların aydınlatmalarının yetersiz olduğunu belirtti . Toplantıya katılan bazı vatandaşlar ise Bingöl ' de Polis Meslek Yüksek Okulu açılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi .
Toplantıya katılan vatandaşlara şüpheli bir durum veya olayla karşılaştıklarında 155 polis imdat telefonlarını çekinmeden arayarak ihbarda bulunmaları hakkında bilgi verildi . Toplantı sonrasında polis ekipleri tarafından çocuk ve aileler için tavsiyeler , ev ve işyerleri hırsızlıklara karşı önlemler adlı broşürler ile uyuşturucu madde ile mücadele konusunu anlatan kitapçıklar dağıtıldı .