Matador finale koşuyor - Afrika2010

Portekiz engelini de aşan İspanya, Dünya Kupası’nda “Son 16”ya kaldı

 

Portekiz engelini de aşan İspanya , Dünya Kupası’nda “Son 16”ya kaldı

Devlerin kapışmasında sonucu belirleyen golü 2 . yarıda Villa kaydetti . Ronaldo ve arkadaşları 19 maç sonra kaybederek elendi

Dünya Kupası’na Avrupa Şampiyonu unvanıyla gelen , gruptaki açılış maçında İsviçre’ye yenilerek şaşırtan , ancak daha sonra toparlanan İspanya , yoluna devam ediyor . Matadorlar , ikinci tur maçında Portekiz’i 1-0 yenerek , çeyrek finale adını yazdırırken , “Ölüm Grubu”ndan çıkan Cristiano Ronaldo ve arkadaşları , “Son 16”yı göremeden kupadan elendi .

KALECİ EDUARDO FARKI ÖNLEDİ

Portekiz kalecisi Eduardo , Torres , Villa ve Llorente’nin etkili şutlarında gole izin vermedi . Portekiz , ilk yarıda geliştirdiği iki tehlikeli atakta golü bulamadı . İspanya ikinci yarıya baskılı başladı . 63 . dakikada David Villa , Eduardo’dan dönen topu yine kendi şutladı ve ağlara gönderdi : 1-0 . İspanya , yüzde 69’luk oynama yüzdesiyle rakibine büyük üstünlük kurdu .

Dünya Kupası’na 2 gün ara verildi

11 Haziran’da başlayan Dünya Kupası , ilk kez 2 günlük ara verdi . Dün biten 2 . tur karşılaşmalarının ardından , çeyrek final maçları cuma günü start alacak . Önce Uruguay ile Gana , ardından Hollanda ile Brezilya , yarı finale yükselebilmek için karşılaşacak . 3 Temmuz’daki diğer çeyrek final maçlarının ardından yine 2 gün ara verilecek .

Del Bosque : Oynayan kazandı

İspanya Milli Takımı’nın hocası , özellikle ikinci yarıda çok baskılı oynadıklarını belirterek “Pas trafiğimizle rakibimizi yorduk ve galip geldik . Yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque , hem oynanan futboldan , hem de sonuçtan memnun . Kurt hoca , “Özellikle ikinci yarıda , çok baskılı oynadık . Pas trafiğimizle rakibi yorduk . Güzel bir de gol attık ve galip geldik . Yolumuza devam ediyoruz . Yenildiğimiz İsviçre maçından sonra Dünya Kupası’nın yeni başladığını söylemiştim . Her maça daha iyi oynadığımızı düşünüyorum . Çeyrek finaldeki rakibimiz Paraguay . Sert futbol oynuyorlar . Turu geçmek için elimizden geleni yapacağız” dedi .

Portekiz 1 gol yedi kupadan elendi!

Her zaman ilginç istatistiklere sahne olan Dünya kupaları , bunlara yenilerini ekledi . “Ölüm Grubu”ndan 3 maçında gol yemeden çıkan Portekiz , dün İspanya’ya 1-0 yenilerek , turnuvaya veda etti . Ronaldo ve arkadaşları , tam 19 maç sonra mağlubiyet yüzü görürken , İspanya da kupadaki dördüncü maçında sarı kartla tanıştı . Xabi Alonso , kart gören ilk İspanyol olurken , Villa da krallık yarışında Arjantinli Higuain ve Slovak Vittek’e yetişti .



Star Gazete