Kimsesiz çocuklara polis şefkati

Eskişehir'de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 75. Yıl Çocuk yuvasında kalan kimsesiz çocuklar, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müd

Eskişehir'de Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 75. Yıl Çocuk yuvasında kalan kimsesiz çocuklar, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Çocuklar, kendileriyle yakından ilgilenen polislerle piknik yaptı, çeşitli gösterileri izledi. Polis ağabeyleriyle bilardo ve satranç oynayan kimsesiz çocuklar, toplumsal olaylarda kurulan temsili çevik kuvvet barikatını devirerek güçlerini gösterdi.

75. Yıl Çocuk yuvasında kalan 7-12 yaş arasındaki kimsesiz çocuklar, polis otolarıyla alınarak öğretmenleri eşliğinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Müdürlüğün kapısında polis amcaları tarafından meyve suyu ve keklerle karşılanan çocuklar, şubeyi gezdi. Toplumsal olaylarda kullanılan kask, gaz maskesi gibi malzemeleri inceleyen çocuklar, daha sonra çevik kuvvet polisleri ile bilardo ve satranç oynadı. Polis köpeklerinin gösterisini uzaktan izledikten sonra çevik kuvvetin panzerlerine bindi. Bazı çocukların, bindikleri panzeri sürmeye çalışması dikkat çekti.

Daha sonra çevik kuvvet polisleri toplumsal olaylarda kurdukları barikat ve çatının aynısını kimsesiz çocuklar için kurdu. Akabinde harekete geçen çocuklar, barikatı ve çatıyı yıkmak için çalıştı.

Çocuklar, polis amcalarının da yardımıyla toplumsal olaylarda kurulan temsili çevik kuvvet barikatını devirerek güçlerini gösterdi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Demir, amaçlarının yuva çocukları ile kaynaşmak ve polisi tanıtmak olduğunu söyledi. Demir, "Kimsesiz çocuklar ile bir gün geçirmek istedik. Kendimizi onlara tanıttık ve bizleri tanımalarını sağladık." dedi. Çocuklar ise polis amcalarını çok sevdiklerini ve kendilerini çok iyi eğlendirdiklerini kaydetti.