İran dünyaya Trabzon'dan bağlanacak

Trabzon Liman İşletmeleri Alport ile İran Gemicilik Şirketi arasındaki mutabakata göre Avrupa ve Rusya ile yapılacak alışverişlerde ithalat ve ihracat nakliyesi Trabzon'dan gerçekleştirilecek.

  Doğu Karadenizli işadamlarından oluşan 30 kişilik heyet ile , İran ' ın Tebriz şehrinde , iş gö ; rü ; şmelerinde bulunan , ALPORT Trabzon Liman İşletmesi Mü ; dü ; rü ; Muzaffer Ermiş , bö ; lgede ticari atılımla ilklere imza attı . Heyette , Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ( DEİK ) Tü ; rk - İran İş Konseyi Başkanı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy , Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gü ; mrü ; kç ; ü ; oglu yer aldı . Tebriz Ticaret Odası Başkanı Rahim Sadigıyan , ' Ö ; nemli anlaşmalara imza atmak temennimizdir ' şeklinde konuştu . Tebriz Ticaret Odası Ticaret Yö ; netim Kurulu Başkan Yardımcısı Necefi , ' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ' ın , iki ü ; lke arasındaki ticaret hacmini , 30 milyar dolara ç ; ıkarılması gerektiği hususunda mutabakata vardıklarına ' dikkat ç ; ekerek , ' Bugü ; n , her iki ü ; lke tü ; ccarları , yakın zamanda Tü ; rk Lirası ve Riyal ile alışveriş yapabilecektir ' dedi .

YATIRIMA VERGİ ALMAYACAĞIZ

Necefi , ' Alport Trabzon liman İşletmeleri ile İran İslam Cumhuriyeti Gemi Taşımacılık şirketi arasında , bir anlaşma imzalanacağını umuyorum ' yorumunu yaptı . Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Tü ; rk - İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy ise konuşmasında ' İki ü ; lke iş adamlarının ; ticaret , yatırım ve ortaklıklarda karşılaştıkları problemlerin yü ; zde 90 ' ını halletmiş bulunuyoruz ' derken , Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gü ; mrü ; kç ; ü ; oğlu , ' Tebrizli iş adamlarına yapacakları her yatırımda , belediyenin alması gereken vergileri almama sö ; zü ; veriyorum ' dedi .

ALPORT ' TAN BÜ ; YÜ ; K ATILIM


İkili gö ; rü ; şmelerde , Trabzon Liman İşletmeleri Alport ile İran İslam Cumhuriyeti Gemicilik Şirketi yetkilileri arasında mü ; zakere sonucunda anlaşma imzalandı . Trabzon Limanı ü ; zerinden Avrupa , Rusya ve Ukrayna ile yapılacak alışverişlerde ; Alport yetkilileri İran tarafına , gereken tü ; m kolaylıkları sağlama ; Alport ' a da İran ' daki ithalat ve ihracatın nakliyesinin Trabzon Limanı ü ; zerinden gerç ; ekleşmesi iç ; in , İran ' ın tü ; m kolaylıkları sağlama anlaşmasını imzaladı .

SINIRLARLA TURİZM GELİŞTİRİLSİN

Trabzon Ticaret Borsası ( TTB ) Meclis Başkanı Mehmet Cirav , İran ile turizm alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti . Cirav , en uzun sınıra sahip olunan İran ile tarihten gelen bir dostluğun bulunduğunu belirtti . Dış ticaret ve turizm rakamlarına bakıldığında bu ü ; lke ile sü ; rekli artan gelişmeler olduğunu kaydeden , bugü ; n iki ü ; lke arasındaki ilişkilerin ulaştığı seviyeden de istifade edilerek bazı tedbirlerin acilen alınması gerektiğini ifade etti . Tü ; rk-İran İş Konseyi Başkanı Ali Osman Ulusoy ' un Tü ; rkiye-İran ticaret ve turizmi ile ilgili yaptığı ç ; alışmaları desteklediklerini belirten Cirav , ' Ö ; zellikle sınırımıza yakın İran ' ın Batı ve Doğu Azerbaycan Eyaletleri ile her alanda işbirliği yapmalıyız ' dedi .


Kaynak : İha