Filipinler'in yeni devlet başkanı görevine başladı

Filipinler'de devlet başkanlığı seçimlerinin galibi Benigno "Noynoy" Aquino III, bugün yapılan yemin töreni ile görevine başladı.

Ülkenin diktatörlü

  Filipinler ' de devlet başkanlığı seçimlerinin galibi Benigno " Noynoy " Aquino III , bugün yapılan yemin töreni ile görevine başladı .

Ülkenin diktatörlükten kurtulmasına yardımcı olan Corazon Aquino ' nun oğlu olan Benigno Aquino , yüz binlerce kişinin izlediği bir törende devlet başkanı olarak yemin etti . Yolsuzluk ve yoksullukla mücadeleyi programının merkezine yerleştirmiş bulunan Benigno Aquino ' nun annesi , halk darbesiyle devrilen diktatör Ferdinand Marcos ' un yerine iktidara gelmişti .

Aquino III , Filipinler ' de 10 Mayıs ' ta 9 başkan adayının yarıştığı ve 50 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerin galibi olmuştu . 15 milyon ' dan fazla seçmenin oyunu alan Liberal Parti lideri Aquino III , Filipinlerin 15 . cumhurbaşkanı oldu . Bugün devir teslim töreniyle Filipinler ' in eski Devlet Başkanı Gloria Arroyo ' dan görevi teslim alan Noynoy Aquino , başkanlık koltuğuna oturdu .

Halk tarafından çok sevilen Filipinler ' in eski devlet başkanlarında ve şimdiki liderin annesi Corazon Aquino geçen yıl vefat etmişti . Aquino III , annesinin vefatından sonra onun yolunu izleyeceğini açıklamıştı .