Devrimci Karargah davasında 2 tahliye

17 sanıklı ana dava dosyasıyla birleştirilmesi sonucu sanık sayısı 35'e çıkan terör örgütü ''Devrimci Karargah Örgütü'' davasında, tutuklu yargılananlardan Melek Seven ile Gökhan Aydın tahliye edildi.

  İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya , tutuklu sanıklar Ö ; zgü ; r Dinç ; er , Cemal Bozkurt , Fatih Aydın , Necdet Ö ; ztü ; rk , Ergin Ö ; ncü ; ve Melek Seven ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı .

Duruşmaya gelmeyen internet sitesi yayın yö ; netmeni tutuksuz sanık Aylin Duruoğlu ' nu avukatı temsil etti .

İstanbul Barosuna kayıtlı avukatlardan Ö ; mer Kavili ' nin de baro adına izlediği duruşmada , mahkemedeki ' ' Devrimci Karargah ' ' ana davası dosyasının bu dava dosyasıyla birleştirildiği tutanağa geç ; irildi .

Duruşmada yazılı savunmasını okuyan tutuklu sanıklardan Cemal Bozkurt , haklarındaki iddianamenin tutarsızlıkları ve ideolojik iç ; eriğiyle ele alınması gerektiğini ö ; ne sü ; rerek , tutuklanan 24 kişiden ü ; ç ; te ikisinin tahliye edilmesinin şaşırtıcı olduğunu sö ; yledi .

' ' İlerde daha fazla tahliye olacaktır ama yargılamanız da yerlerde sü ; rü ; necektir ' ' ifadesini kullanan Bozkurt , tahliyelerin iddianamenin geç ; ersizliğinin kanıtı olduğunu ö ; ne sü ; rdü ; .
Bozkurt , siyasi iç ; erikli her telefon gö ; rü ; şmesinin iddianameye suç ; unsuru olarak yerleştirildiğini ileri sü ; rerek , ' ' Gizli tanık garabeti iddianameye sokuşturulmuştur . ' Son tezgah ' isimli gizli bir tanıkla suç ; ve iddianame belirlenmiştir . Gizli tanığın sö ; zde bilgilerine itibar edilmiştir ' ' diye konuştu .

' ' DEVRİMCİ KARARGAH , SELİMİYE KIŞLASI ' NI TOPA TUTMUŞTUR ' '

' ' TSK ' nın halkın ordusu olmadığını ' ' ileri sü ; ren Bozkurt , ' ' Devrimci Karargah ö ; rgü ; tü ; , devrimcilik ruhuyla Ü ; skü ; dar Selimiye Kışlası ' nı topa tutmuştur ' ' dedi .

Bozkurt , devrimciler ile ' ' Ergenekon ' ' karşı devrimcilerini aynı fotoğrafta gö ; stermenin ideolojik bir ç ; aba olduğunu iddia etti .

' ' Ergenekon ' ' ö ; rgü ; tü ; yle zoraki bağ kurma ç ; abasının sö ; z konusu olduğunu ileri sü ; ren Bozkurt , ' ' iddianamenin Fethullah Gü ; len ideolojisiyle aynı rengi taşıdığını ' ' ö ; ne sü ; rdü ; .
Bozkurt , 27 Nisan 2009 ' da Bostancı ' da dü ; zenlenen operasyonda ö ; ldü ; rü ; len Orhan Yılmazkaya ' nın sağ olarak ele geç ; irilmek istenmediğini , gerç ; ek amacın infaz olduğunu iddia etti .

Cemal Bozkurt , ' ' Yılmazkaya ' nın elinde direniş imkanı olan her devrimci gibi kendini savunduğunu ' ' sö ; yledi .

Bozkurt ' un avukatı Ercan Kanar da hukuka aykırı delillerin dosyadan ç ; ıkarılmasını ve mü ; vekkili Bozkurt ' un sevk maddesi dikkate alınmadan tahliye edilmesini talep etti .
Tutuklu sanıklardan Ö ; zgü ; r Dinç ; er ise dosyanın tamamı eline ulaşmadığı iç ; in savunma yapmayacağını belirterek , savunma iç ; in sü ; re istedi .

MELEK SEVEN

Tutuklu sanıklardan Melek Seven , ü ; zerine atılı suç ; un kendisi iç ; in utanç ; verici olduğunu , kendisiyle ilgili kullanılan ' ' terö ; rist ' ' sıfatını televizyonda duyduğunu ve hazmedemediğini sö ; yledi .
Orhan Yılmazkaya ' yı nişanlısı Necdet Ö ; ztü ; rk sayesinde 4 kez gö ; rdü ; ğü ; nü ; ve sadece nişanlısının taşınması iç ; in yardıma gittiğini kaydeden Seven , tanımadığı Yılmazkaya ve kendisine ait olmayan ev nedeniyle 14 aydır cezaevinde olduğunu ifade etti .

Seven , tutukluluğunun tek nedeni olarak Necdet Ö ; ztü ; rk ile nişanlı olmasını gö ; sterdi .
Mahkeme heyeti , tutuklu kaldıkları sü ; reyi gö ; z ö ; nü ; ne alarak , sanıklar Melek Seven ve Gö ; khan Aydın ' ın tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi .

Tahliye kararı ü ; zerine , Seven ' in yakınları birbirlerine sarılarak ağladı .
Terö ; r ö ; rgü ; tü ; ' ' Devrimci Karargah ' ' ü ; yesi olduğu ö ; ne sü ; rü ; len , Vatan Gazetesi internet sitesinin yayın yö ; netmeni Aylin Duruoğlu ' nun da aralarında bulunduğu 16 ' sı tutuklu 17 sanığın yargılandığı İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesindeki 23 Şubat 2010 tarihli ilk duruşmada , Duruoğlu ' nun da olduğu 10 tutuklu sanığın tahliyesine karar verilmişti .

Sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddia edilen ' ' Devrimci Karargah ' ' ö ; rgü ; tü ; ne yö ; nelik 5 ilde dü ; zenlenen operasyonlarda yakalanan 8 ' i tutuklu 18 sanıkla ilgili yargılama da aynı mahkemede 3 Haziran 2010 ' da başlamış , duruşmada bu dosyanın 17 sanıklı dava dosyasıyla hukuki ve fiili irtibat nedeniyle birleştirilmesine karar verilmişti . 8 tutuklu sanıktan 4 ' ü ; tahliye edilmişti .

İDDİANAMELER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ilk iddianamede , sanıklar Fatih Aydın , Cemal Bozkurt , Ö ; zgü ; r Dinç ; er ve İbrahim Şimşek hakkında ' ' devletin birliğini ve ü ; lke bü ; tü ; nlü ; ğü ; nü ; bozma ' ' ve ' ' kasten adam ö ; ldü ; rme ' ' suç ; larından ikişer kez ağırlaştırılmış mü ; ebbet , diğer suç ; lardan 9 ay ile 300 yıl arasında değişen hapis cezaları istenmişti .

Sanıklar Mehmet Yeşiltepe , Ergin Ö ; ncü ; , Abdü ; lselam Sultan , Muhammet Ç ; etin , Sü ; leyman Gü ; rkan Anıl , Mustafa Aşula , Nail Arıkan , Necdet Ö ; ztü ; rk , Sevim Ö ; ztü ; rk , Melek Seven , Ceren Sü ; tlaş ve Metin Akdemir hakkında da 7 , 5 ile 36 ' şar yıl arasında değişen hapis cezalarının istendiği iddianamede , sanıklardan Aylin Duruoğlu ' nun ' ' ö ; rgü ; t ü ; yeliği ' ' suç ; undan 7 , 5 ile 15 yıl arasında hapis cezasına ç ; arptırılması talep edilmişti .

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından hazırlanan diğer iddianamede ise tutuklu sanıklardan Ulaş Erdoğan ' ın , ' ' Devrimci Karargah terö ; r ö ; rgü ; tü ; yö ; neticisi olma ' ' suç ; undan 15 ile 22 , 5 yıl , ' ' sahte nü ; fus cü ; zdanı ve sahte pasaport kullanma ' ' suç ; undan 6 ile 15 yıl ve ' ' kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geç ; irme , kaydetme ' ' suç ; undan da 2 yıl 3 ay ile 9 yıl arasında olmak ü ; zere toplam 23 yıl 3 ay ile 47 . 5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması istenmişti .

Diğer tutuklu sanıklar Cenk Bü ; yü ; kkahraman , Zafer Kaygın ve Gö ; khan Aydın hakkında ' ' Devrimci Karargah terö ; r ö ; rgü ; tü ; ü ; yesi olma ' ' ve ' ' kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geç ; irme , kaydetme ' ' suç ; larından 9 yıl 9 ay ile 24 ' er yıl arasında hapis cezaları istenen iddianamede 4 ' ü ; tutuklu 14 sanık hakkında da ' ' Devrimci Karargah terö ; r ö ; rgü ; tü ; ü ; yesi olma ' ' suç ; undan 7 , 5 ile 15 ' er yıl arasında değişen hapis cezası talep edilmişti .



Kaynak : İha