CHP'nin alacağı oy oranını açıkladı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Berhan Şimşek, hedefledikleri oy oranını açıkladı.

  CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek , Tü ; rkiye ' ye yakışır bir iktidar iç ; in İstanbul ' da asgari 41 milletvekili ve yü ; zde 51 oy oranını hedeflediklerini sö ; yledi .

CHP Merkez Yö ; netim Kurulunca ( MYK ) CHP İstanbul İl Başkanlığına atanan Şimşek başkanlığındaki yeni İstanbul il yö ; netimi gö ; reve başladı .

Şimşek ve yö ; netim kurulu ü ; yeleri , Taksim Cumhuriyet Anıtı ' na ç ; elenk koyarak , saygı duruşunda bulundu .

Ardından İl Başkanlığına geç ; erek yeni yö ; netim kurulu ü ; yelerini basına tanıtan Şimşek , gazetecilerin sorularını yanıtladı .

Şimşek , siyaseti yerel anlayışla yapıp evrensel boyuta taşıma duygusu iç ; inde olacaklarını , partideki arkadaşlarıyla ç ; ok kapsamlı ç ; alışmalar yü ; rü ; teceklerini anlatarak , amaç ; larını , halkın beklentilerini cevaplayacak projeler oluşturmak şeklinde aç ; ıkladı .

CHP ' de artık Ankara merkezli değil , Tü ; rkiye merkezli siyaset yapılacağını , seç ; menin ayağına gidileceğini sö ; yleyen Şimşek , İstanbul ' un ilç ; e , mahalle ve sokaklarında ö ; rgü ; tlenerek CHP iktidarıyla yü ; zü ; gü ; len bir Tü ; rkiye ortaya ç ; ıkaracaklarını kaydetti .

Şimşek , yeni yö ; netim kurulu ü ; yelerinin CHP ' nin 10-15 yıllık geleceğinin tablosu olduğunu belirterek , bu kadronun siyaseti ticaret iç ; in değil , halkın gö ; rmek istediği CHP iktidarına katkı sunmak iç ; in yapacağını ifade etti .

İSTANBUL ' DA HEDEF 41 MİLLETVEKİLİ , YÜ ; ZDE 51 OY ORANI

Bir gazetecinin , ' ' Başarı iç ; in kriteriniz nedir? ' ' sorusuna karşılık Şimşek , hiç ; bir zaman hamaset yapmayacağını , mevki , makam ve koltuklara bağlı bir siyaset değil , halkın ve ü ; lkenin hizmetkarı olarak siyaset yaptığını sö ; yledi .

Başarısızlığı dü ; şü ; nmek istemediğini dile getiren Şimşek , ' ' Hep beraber genel merkeze , genel başkanımıza ve Tü ; rkiye ' ye yakışır bir iktidar iç ; in asgari 41 milletvekili ve yü ; zde 51 ' lere dayanan bir oy oranı İstanbul ' da hedefimiz olacak . Ve siz de ( İstanbul ' da 41 kere maşallah ) şeklinde başlıklar atacaksınız ' ' şeklinde konuştu .