CHP İstanbul yönetimi, basına tanıtıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, siyaseti Ankara merkezli olmaktan çıkaracaklarını ve daha yerel bir anlayışla siyaset yapacaklarını aktardı. kılc...

 

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek , siyaseti Ankara merkezli olmaktan çıkaracaklarını ve daha yerel bir anlayışla siyaset yapacaklarını aktardı . kılcal damar yapılanması adını verdikleri mahalle , cadde ve sokak örgütlenmesiyle her vatandaşla tek tek ilgileneceklerini belirten Şimşek , görevi dervaldığı eski il başkanı Gürsel Tekin ' in yakaladığı yüzde 38 ' lik başarıyı en az yüzde 51 ' e çıkaracakları iddiasında bulundu .

Berhan Şimşek , yeni yönetimini basın mensuplarına ve kamuoyuna tanıtacağı toplantı öncesi kadrosu ile birlikte Taksim Cumhuriyet Anıtı ' na çelenk bıraktı . Ardından basın toplantısı düzenleyerek yeni üyeleri medyaya tanıttı . Şişhane ' deki il binasında gerçekleştirilen toplantıyla İl Başkanı Berhan Şimşek , yeni il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı .
Toplantıda konuşan Berhan Şimşek , CHP il örgütüne ve Türkiye ' ye katkıda bulunmak için 300 partilinin başvuruda bulunduğunu dile getirdi . Şimşek , başvuruda bulunan partililerin hiçbir çıkar ve beklenti içine girmeden CHP örgütü üzerinden Türk insanına hizmet etmek amacıyla yaptıklarını söyledi . Yapılan değerlendirme sonrasında 20 kişilik yönetimin oluştuğunu belirten Şimşek , yönetime seçilemeyenlerin kendisini yanlış anlamaması gerektiğini , yönetim kadroları altında oluşacak komisyonlarda isteyenlerin görev alabileceğini aktardı .
Cumhuriyet Halk Partisi ' nin artık Ankara merkezli siyaset çizgisinden çıkması gerektiğini belirten Şimşek , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun yurt gezisini hatırlattı . Şimşek , yeni yönetim olarak " Kılcal damar yapılanması " dedikleri mahalle , cadde ve sokak örgütlenmesiyle halka ulaşacaklarını belirtti .
Yeni İl yönetimi üyelerini tek tek tanıtan ve yanına çağıran Şimşek , ardından 20 kişilik yönetimiyle basın mensuplarına poz verdi .
" HEDEFİM YÜZDE 51 OY VE 41 MİLLETVEKİLİ "
Şimşek , toplantının ardından basın mensuplarının sorularına cevap verdi . Basın mensuplarının , " Bir önceki seçimde Gürsel Tekin ve ekibi yüzde 38 oy aldı . Sizin hedefiniz nedir? Bir başarı çıtası koyuyor musunuz? Bu hedefi başaramazsanız ne yapacaksınız? " şeklindeki soru üzerine Şimşek , " ' Geçemezsem istifa ederim , şuraya giderim ' gibi bir düşüncem yok . Ben mevki , makamlara , koltuklara bağlı siyaset yapmıyorum . Ben halkımız ve ülkemin hizmetkârı olarak siyaset yapmaya çalışıyorum . " diye konuştu .
İstanbul için hedeflerinin en az 41 milletvekili ve yüzde 51 oy oranı olarak açıklayan Şimşek , " Seçimden sonra sizde 41 kere maşallah diye haber yazacaksınız , hedefimiz bu . Bu hedef , bizi mevcut iktidar tarafından siyasal sosyal ekonomik bütün daralmışlıkları ortadan kaldıracak . Bu iktidar bizi sayın Kadir Topbaş ve arkadaşlarından kurtaracak . Bunları İstanbul ' u daha sonra konuşacağız . İstanbul ' u ve Türkiye ' yi bu anlayıştan kurtarmamız gerekir . Ayda 300 milyon borçları için dolar faizi ödeyen bir İBB ' de kaç kuruluşun olduğunu İBB ' de sanıyorum Kadir Topbaş da bilmiyor . " ifadelerini kullandı .
İstanbul teşkilatı olarak ilk gündeminiz nedir? sorusu üzerine Şimşek , 3 . Köprüyle ilgili bir envanter çalışması yapacaklarını ve bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu . İnternet arama motoru Google ile İstanbul ' un MR ' ını çıkaracaklarını aktaran Şimşek , ilçe örgütlenmesinin dışında , mahalle , cadde ve sokak örgütlenmesi oluşturacaklarını belirtti . Yapılacak bu örgütlenmenin adının ise kılcal damar örgütlenmesi olacağını aktardı .
( CİHAN )

Zaman