Bulanık davası Ankara'da görüldü

Üç mahkeme değiştiren Muşa Bulanık davasının 2. duruşması, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, sanıklar Turan ve Metin Bilen ile san

Üç mahkeme değiştiren Muşa Bulanık davasının 2. duruşması, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, sanıklar Turan ve Metin Bilen ile sanık avukatları ve olayda hayatını kaybeden Kemal Ağcan ve Nemci Oral'ın avukatları katıldı.

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP Eşbaşkanı Gülden Kışanak ile milletvekilleri Sırrı Sakık, İbrahim Bilici, Nuri Yaman ve Abdülkadir Geylani de duruşmayı izlemek için geldi.

Mağdur ailelerin avukatları, olayın kasten öldürmeye yönelik olduğunu ileri sürerek, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Ayrıca, yaşanan olayların sıradan bir adli vakaymış gibi görülmemesini isteyen avukatlar, adil yargılama süreci istediler.

Sanık avukatları ise olaylar sırasında Turan Bilen ve Metin Bilen'in işletmesinin zarar gördüğünü ve işletmesini korumak amacıyla havaya ateş açmak suretiyle Kemal Ağcan ve Nemci Oral'ın ölümüne sebep olduklarını belirtti.

Duruşma sırasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Ölenlerin yakınları, "Katil, Ahirette hesabı sorulacak" şeklinde bağırdılar. Mahkeme Başkanı, huzuru bozdukları gerekçesiyle aileleri bir süreliğine salon dışına çıkardı. Bu arada bir asker, duruşma salonuna silah ile geldi. Avukatların bu duruma itiraz etmeleri sebebiyle asker dışarı çıkarıldı.

Mahkeme Başkanı, duruşma kararını saat 14.30'da açıklayacağını belirterek, yargılamaya ara verdi. Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, kararın açıklanmasından sonra arkadaşlarının gerekli açıklamayı yapacaklarını söyledi.

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak ise davanın tüm çıplaklığıyla açığa çıkmasını istediklerini ifade ederek, "Olaylar, sıradan bir adli vaka değildir. Bu vahim olayın arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Muş'un Bulanık ilçesinde, 15 Aralık 2009 tarihinde, DTP'nin kapatılmasını bahane eden bir grubun gösterisinde, bir esnafın ateş açması sonucu 2 kişi hayatını kaybetmiş, çıkan olaylarda 10 kişi yaralanmıştı.

Olayın ilk duruşmasını takip etmek için Samsun'a giden Ahmet Türk ise yumruklu saldırıya uğramıştı. Davanın avukatları, güvenlik eksikliğini gerekçe göstererek davayı yürüten mahkemenin değiştirilmesini talep etmişti. Adalet Bakanlığı, davanın Ankara'da devam etmesine karar vermişti.