Artık top benim ayağımda

Fenerbahçe camiasının ve taraftarının büyük desteğini alan Aykut Kocaman, dün 1 yıllık sözleşmeye imza atarak, Samandıra'nın patronu oldu.

 


Fenerbahçe camiasının ve taraftarının büyük desteğini alan Aykut Kocaman , dün 1 yıllık sözleşmeye imza atarak , Samandıra ' nın patronu oldu .

Şükrü Saracoğlu Stadı ' nda gerçekleşen imza töreninde ilk sözü Başkan Aziz Yıldırım aldı . Yıldırım , ' Aykut Kocaman ' ın kişiliğine Türk futbolunun ihtiyacı var . Kendisi bilgi ve karakteriyle Fenerbahçe ' ye çok şeyler katacaktır ' diye konuştu . Daha sonra oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Aykut Kocaman söz alarak , ' Sözlerin bittiği yerdeyiz . Gelecekle ilgili beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu biliyorum . En çok endişelendiğim şeylerden birisi ise yüksek güvene karşı mahcup olma kaygısıdır ' ifadelerini kullandı .
OLDUKÇA AÇIK OLACAĞIM . . .
Kocaman , takımın iletişim işlerinin kulüp tarafından ciddi bir şekilde organize edilmeye başlandığını belirtti . ' Takım tarafına geçildiği zaman belki son söyleyeceğim sözü bütün açıklığımla anlatmaya çalışacağım . Çok güzel bir söz var : Gerçeğin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır . Yalanlar ya da benzeri şeylerle hayatımızı zindan etmenin taraftarı değilim . Dünkü Güiza ya da benzeri olayları ; içimizde kalması gereken şeylerin dışında doğruyu söylemenin daha iyi olduğunu düşünüyorum . Kendi hayatımı da bu şekilde dizayn etmeye çalıştım . Takımda da aynı uygulamayı sürdürmeye çalışacağım . Mutlaka içimizde kalması gerekenler ise içimizde kalır ' diyen Kocaman , ' Transferler olarak , Stoch ve İlhan kesinleşti . Bu dönemde bünyemizden futbolcu da ayrılabilir . Bu da çok doğal ' diye konuştu .
BURADA GÖNÜLLE OTURUYORUM
OYNATACAĞI futbol konusunda da bilgiler veren Kocaman , ' Bu son derece basit ama o oranda da güzel oyunun ana teması toptur . Tek materyal var oyunda ; top . Aranızda oynarken de ana amaç topa sahip olmaktır . Bunu istedim oyunculardan . Esas köklü değişikliği daha agresif oynamaya çalışan bir takım olmamız yolunda olacak . Artık top benim ayağımda ' dedi . Kocaman , ' Sözleşmem 1 yıllık . Kalmam sözleşmelere bağlı değil . Çünkü ne para ne mukavele ; ben burada gönülle oturuyorum zaten ' ifadelerini kullandı .

Smokin ve eşofman
Aykut Kocaman ' ı futbolculuğundan itibaren takip ediyorum . Kocaman ; soy ismi gibi kocaman bir golcüydü . Çok önemli bir gol attığında bile karşı takımdaki meslektaşlarının üzüntüsünü bildiği için attığı golü bile doya doya yaşayamayan , bunu da zaman zaman açık açık söyleyen ' Kocaman ' bir yüreği vardı . Sonra teknik direktör oldu . Hangi takımı çalıştırdıysa , hangi skoru aldıysa çizgisi hiç değişmedi . Rakibe , hakemlere hep saygılı oldu . Üzüntüsünü ve sevincini hiç abartılı yaşamadı . Belki de içinde yaşadı ama biz onu hiç o yönleriyle göremedik , göstermedi . Daha sonra Fenerbahçe ' nin Sportif Direktörü oldu . Yani eşofmanlarını çıkardı smokin giydi . Sebebini bilmiyorum ama içim burkuldu . Hiç içime sinmedi . Aykut Hoca ' ya smokini hiç yakıştıramadım . Sanki üstünde emanet gibi duruyordu . Fenerbahçe şampiyon olsa da , Daum ' la çok iyi anlaşsalar da ben yine de Aykut Hoca ' ya o smokini yakıştırmazdım . Aykut Hoca şimdi benim istediğim gibi veya bilmiyorum belki de başkalarının da istediği gibi smokini çıkardı eşofmanlarını giydi . Kuran çarpsın eşofman sana çok yakıştı hocam . ' Cuk ' oturdu . Bir sene arayla da olsa gerçek hüviyetine büründün . Hem kendin hem de Türk teknik direktörler adına tüm kalbimle başarılı olmanı istiyorum . Sadece senin çalışman , özverin yetmez hocam . Önce Fenerbahçe camiasının , sonra da basının sana sabır göstermeleri , yardımcı olmaları , arkada değil ( Arkadan tekme atmak çok kolay ) yanında olmaları gerektiğini de biliyorum . Dediğim gibi ; dilerim başarılı olursun . Ama oldu ki olamadın , lütfen üzerindeki smokin değil yine de eşofman ve de yolun açık olsun .
Ömer GÜVENÇ




Akşam