Antik Kentte Antik Defile

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) antik Laodikya Kenti'nde çektiği belgeselde, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü öğrencileri antik çağın çizgilerini taşıyan elbiselerle mankenlik yaptı

  Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ' nun ( TRT ) antik Laodikya Kenti ' nde çektiği belgeselde , Pamukkale Üniversitesi ( PAÜ ) Arkeoloji Bölümü öğrencileri antik çağın çizgilerini taşıyan elbiselerle mankenlik yaptı .
Kendisi de Denizlili olan Mustafa Uğur ' un yapımcı ve yönetmenliğini yaptığı ' Uyuyuan Dev Laodikya Belgeseli ' nin çekimleri , Denizli ' ye 5 kilometre uzaklıktaki antik Laodikya Kenti ' nde başladı . TRT Turizm Kanalı için çekilen 30 dakikalık belgeselin TRT ' nin diğer kanallarında da yayınlanacağı belirtilirken , bugüne kadar antik kentin gün yüzüne çıkarılması için çalışan PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri , bu kez mankenlik yaptı . Antik dönemin çizgilerini taşıyan giysilerle Laodikya ' nın
ana caddesi olan Suriye Caddesi ' nde mankenlik yapan öğrenciler , profesyonel mankenleri aratmadı .
Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ' nin de antik kenti ziyaret edip çalışmaları yerinde incelediği çekimlerle ilgili açıklamalarda bulunan yönetmen Mustafa Uğur , uzun zamandır böyle bir projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade ederek , " Laodikya ' nın bir belgeselini yapmak bugüne kısmet oldu . Belgeseli hazırlarken düşündük ve ismini Uyuyan Dev Laodikya koyup projemizi TRT ' ye sunduk " dedi .
Laodikya ' nın çok önemli bir yer olduğunu belirten Uğur , " İncil ' de bahsedilen 7 kilisenin biri burada . Ayrıca Anadolu ' nun Efes ' ten sonra en büyük antik kenti Laodikya . Anadolu ' nun en büyük stadyumu burada bulunuyor . 10 bin dönüm arazi üzerine kurulan bir yer ve 8 yıldır kazı çalışmaları sürüyor . Belki yüzlerce yıl kazı çalışması devam edecek . Denizli ' nin böyle bir antik kente sahip olması harika bir olay " diye konuştu .