Üniversiteliler İnternette Tartışıyor

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü) öğrencilerinin derslerde başlattıkları tartışmalar internete taşınınca farklı meslek gruplarındaki yüzlerce kişi tarafından büyük ilgi gördü.

  C . Ü Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin derste başlattıkları tartışmalar internete taşınınca , çeşitli meslek gruplarından yüzlerce kişi kendini büyük bir tartışma ortamında buldu .
Öğrencilerin müfredatların da eğitim gördükleri , ' Problem Olarak Felsefe Tarihi ' dersinde , dönem araştırması yapmak için bazı konular üzerinde çalışmaya başladılar . Farklı üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler ve akademisyenlerden yardım almak , onlarla ortak bir platformda tartışmak ve bilgi sahibi olma için ' Sosyoloji Tartışmaları Platformu ' nu oluşturan öğrenciler beklemedikleri bir ilgi ile karşılaştı .
Sosyal Paylaşım Sitesi ' ndeki tartışma platformuna kısa sürede dahil olan çok sayıda tartışmacı Cern deneyinin sosyal sonuçlarından , teknolojik gözlerle izlenmenin insan davranışlarını nasıl etkilediğine kadar çeşitli konularda birbiriyle tartışıyor . Öğrenciler internet üzerindeki bilgi aktarımının ve diğer kullanıcılar ile tartışmalarının kendileri için çok yararlı olduğunu belirtirken , konu hakkında bir açıklama yapan sitenin kurucusu Araştırma Görevlisi Güney Nair , öğrencilerin , ders ile ilgili
sorumluluklarını , teknolojinin tüm olanaklarından yararlanarak yerine getirmelerinin mutluluk verici olduğunu belirterek " Bilgi toplumu sürecinde , bilgiyi arayan bulan , doğruluğunu sınayan , değerlendiren , özümseyen ve yorumlayan gençlerin ülkemizin gelecek garantisi olduğunu unutmamalıyız . Artık teknolojik olanaklar bir çok olumsuzluk gibi taşrada kalmak kaygısını da ortadan kaldırıyor " dedi .