Üniversiteliler internette tartışıyor

Cumhuriyet Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin derste başlattıkları tartışmalar internete taşınınca, çeş

  Cumhuriyet Üniversitesi , Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin derste başlattıkları tartışmalar internete taşınınca , çeşitli meslek gruplarından yüzlerce kişi kendini sanal ortamda büyük bir tartışma ortamında buldu .

Öğrenciler bahar yarıyılında aldıkları " Problem Olarak Felsefe Tarihi " dersinde , dönem araştırması yapmak için 10 konu çerçevesinde çalışma başlattı . Farklı üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler ve akademisyenlerden yardım almak , onlarla ortak bir platformda tartışmak için ' Sosyoloji Tartışmaları Platformu ' nu oluşturan öğrenciler , beklemedikleri bir ilgi ile karşılaştı . Sosyal paylaşım sitesindeki tartışma platformuna kısa sürede dahil olan çok sayıda tartışmacı CERN deneyinin sosyal sonuçlarından , teknolojik gözlerle izlenmenin insan davranışlarını nasıl etkilediğine kadar çeşitli konularda görüşlerini dile getirdi .

Sosyoloji öğrencileri , internet ortamına taşıdıkları tartışmaların kendileri için son derece yararlı olduğunu , çeşitli üniversitelerden kişilerle düşüncelerini tartıştıklarını ve bu düşüncelerin zaman zaman çalışmalarında yol gösterici olduğunu belirtti . Konu hakkında açıklama yapan sitenin kurucusu Araştırma Görevlisi Güney Nair , " Öğrencilerin , dersle ilgili sorumluluklarını , teknolojinin tüm olanaklarından yararlanarak yerine getirmeleri mutluluk verici . Bilgi toplumu sürecinde , bilgiyi arayan bulan , doğruluğunu sınayan , değerlendiren , özümseyen ve yorumlayan gençlerin ülkemizin gelecek garantisi olduğunu unutmamalıyız . Artık teknolojik olanaklar birçok olumsuzluk gibi taşrada kalmak kaygısını da ortadan kaldırıyor . " diye konuştu .