Üniversiteliler internette tartışıyor

Cumhuriyet Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin derste başlattıkları tartışmalar internete taşınınca, çeş

Cumhuriyet Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin derste başlattıkları tartışmalar internete taşınınca, çeşitli meslek gruplarından yüzlerce kişi kendini sanal ortamda büyük bir tartışma ortamında buldu.

Öğrenciler bahar yarıyılında aldıkları "Problem Olarak Felsefe Tarihi" dersinde, dönem araştırması yapmak için 10 konu çerçevesinde çalışma başlattı. Farklı üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler ve akademisyenlerden yardım almak, onlarla ortak bir platformda tartışmak için 'Sosyoloji Tartışmaları Platformu'nu oluşturan öğrenciler, beklemedikleri bir ilgi ile karşılaştı. Sosyal paylaşım sitesindeki tartışma platformuna kısa sürede dahil olan çok sayıda tartışmacı CERN deneyinin sosyal sonuçlarından, teknolojik gözlerle izlenmenin insan davranışlarını nasıl etkilediğine kadar çeşitli konularda görüşlerini dile getirdi.

Sosyoloji öğrencileri, internet ortamına taşıdıkları tartışmaların kendileri için son derece yararlı olduğunu, çeşitli üniversitelerden kişilerle düşüncelerini tartıştıklarını ve bu düşüncelerin zaman zaman çalışmalarında yol gösterici olduğunu belirtti. Konu hakkında açıklama yapan sitenin kurucusu Araştırma Görevlisi Güney Nair, "Öğrencilerin, dersle ilgili sorumluluklarını, teknolojinin tüm olanaklarından yararlanarak yerine getirmeleri mutluluk verici. Bilgi toplumu sürecinde, bilgiyi arayan bulan, doğruluğunu sınayan, değerlendiren, özümseyen ve yorumlayan gençlerin ülkemizin gelecek garantisi olduğunu unutmamalıyız. Artık teknolojik olanaklar birçok olumsuzluk gibi taşrada kalmak kaygısını da ortadan kaldırıyor." diye konuştu.