Turizm Ve Çevre Konferansı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yakın zamanda ekolojik turizmin önem kazanacağını, Antalya'nın da ekolojik otellerle donatılması gerektiğini ifade etti.

Çok yakın bir gelecekte ekolojik otel ve ekolojik tatil kimliği olan bölgelere batı ülkelerinden daha fazla turist geleceği kanısında olduğunu belirten Akaydın , şöyle konuştu : " Türkiye olarak İspanya ' nın denediği , ama çok başarılı olmadığı anlaşılan kitle turizmi konseptinden ayrılmalıyız . Daha değişik turizm temaları geliştirmemiz lazım . Bence Antalya ' yı ekolojik otellerle donatmalıyız . Belki bundan sonraki turizmimizi ekolojik olarak şekillendirmemiz gerektiği düşüncesindeyim . "
CİDDİ BİR ÇEVRE KİRLİLİĞİ YOK
Antalya ' nın ciddi bir çevre kirliliği sorunu olmadığını kaydeden Akaydın , " Çevreyi Antalya ile değil , havza olarak , yani Burdur ve Isparta ' yı da ele alarak planlamalıyız . Çünkü Antalya ' nın bir diğer özelliği de Türkiye ' nin çok önemli bir tarım kenti olması . Ama tarım yaparken de kullandığımız ilaçlarla çevreye verdiğimiz bir zarar var . Bu bakımdan Isparta ve Burdur ' u da ele alarak havzayı yönetmemiz gerek . Kullanma suyundaki en önemli kaynağımızın yeraltı suyu olduğunu düşünürsek , bu kaynakları da korumamak için çok ciddi projeler üretmemiz gerekiyor . "
