Episkopos Cinayeti İtalya'nın Gündeminde

Anadolu Katolik Kilisesi Episkoposu Luigi Padovese'nin bugün İskenderun'da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, ülkesi İtalya'da gündemin ana maddesi oldu.

Devlet kanalı Rai 1, akşam haberlerinde episkoposun öldürülmesini ilk haber olarak verdi. Luigi Padovese'nin 4 yıl önce Trabzon'da öldürülen rahip Andrea Santoro'nun da cenazesini yönettiği hatırlatılırken, katilin episkoposun şoförü olduğu belirtildi. Henüz cinayet sebebinin bilinmediği açıklanırken, şoförün ruhsal sorunları olduğu iddia edildi.
"La Repubblica" gazetesinin internet sayfasında ise Vatikan Türkiye temsilcisi Antonio Lucibello'nun olay hakkındaki röportajı yayınlandı. Lucibello, henüz net bir bilgilerinin olmadığını fakat katilin şoförü olduğunu teyit edebileceğini söylerken, gelen soru üzerine episkopos Padovese'nin şoförünü tanıdığını, kendisini daha önce birkaç kez episkoposun yanında gördüğünü belirtti.
Corriere della Sera gazetesinin internet televizyonunda ise, episkopos Luigi Padovese'yle 2006 yılında Türkiye'de yapılmış bir röportaj yayınlandı. Röportajda Türkiye'deki Katolik azınlığın durumunu özetleyen Padovese, durumu genel olarak rahat olarak nitelerken, bölgeden bölgeye farklılıklar gösterdiğini söylemişti. Episkopos, Türkiye'de İslam ile köprü oluşturduklarını belirtmişti.