Duyarlı Öğrencilerden Örnek Davranış

Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nde okuyan bir grup duyarlı öğrenci, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla sahipsiz hayvanlar için yiyecek alarak Karşıyaka Celal Üner Barınağı'na bağışladılar

Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nde okuyan bir grup duyarlı öğrenci, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla sahipsiz hayvanlar için yiyecek alarak Karşıyaka Celal Üner Barınağı'na bağışladılar.
Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Gizem Özcan, Beliz Eryaz ve Gökhan Kalıpçı örnek bir davranış sergileyerek, ziyaret ettikleri barınakta hem gün boyu hayvanlarla ilgilendiler hem de sahipsiz 300 köpek ve 200 kedinin yaşadığı barınağa mama, süt ve yağ alarak yardımda bulundular. Sosyal Sorumluluk olarak gördükleri girişim için Bostanlı civarındaki veterinerlerle de görüşen öğrenciler, Pet-Vet ve Bostanlı Veteriner Kliniği'ninden de aldıkları destekle sahipsiz hayvanlara "sahip" çıktılar. Öğrenciler bununla da yetinmeyip üniversitenin yemekhanesindeki yemek artıklarının barınaklara gönderilmesi konusunda da girişimde bulundular.
Özellikle yaz sıcaklarının başlaması nedeniyle sokak hayvanlarının susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden öğrenciler, vatandaşları daha duyarlı davranmaya davet ederek herkesin evinin önüne bir kap su koyması için çağrıda bulunuyor. Amaçlarının sahipsiz hayvanlara dikkat çekmek olduğunu dile getiren Gizem Özcan, "Biz öğrenci olarak kısıtlı imkanlarla bunları yapabiliyorsak, İzmir'deki tüm kurum ve kuruluşlar çok daha ciddi adımlar atabilir. Örneğin; okullar ve diğer kurumlar yemekhanelerindeki artık yemekleri bu barınaklara gönderirlerse çok sayıda hayvana yardım edilmiş olur" diye konuştu.