'Devrimci Karargah' Davaları Birleşti İstanbul

-'DEVRİMCİ KARARGAH' DAVALARI BİRLEŞTİ İSTANBUL (A.A) - 03.06.2010 - SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞINDA OLDUĞU İDDİA EDİLEN 'DEVRİMCİ KARARGAH ÖRGÜTÜ'-'D

-'DEVRİMCİ KARARGAH' DAVALARI BİRLEŞTİ

İSTANBUL (A.A) - 03.06.2010 - Sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 'Devrimci Karargah Örgütü'ne yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 8'i tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 sanık tahliye edilirken, davanın 17 sanıklı terör örgütü 'Devrimci Karargah' ana davasıyla birleştirilmesine karar verildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada, savunması sorulan tutuklu sanıklardan Murad Akıncılar, 'Devrimci Karargah Terör Örgütü' üyesi olduğunu tümüyle reddettiğini söyledi.

Demokratik Dönüşüm adlı bir kitaba, sendikacılıkla ilgili 2 yazıyı kaleme alıp yolladığı yönündeki bilgiyi doğrulayan ve yazıların herhangi bir suç unsuru içermediğini savunan Akıncılar, dergide birçok kişinin yazısının bulunduğunu aktardı.

İddianamede yazıldığı gibi Pendik Kurtköy'deki eve hiç gitmediğini ve evdeki hiç kimseyi tanımadığını anlatan Akıncılar, 'Yazımın olduğu kitabın üzerinde parmak izimin olması mümkündür. Yayınevinde veya bir sendikada kitaba dokunmuş olabilirim. Bu evle irtibatım yok' dedi.

Sanık Akıncılar, IP ya da web sayfasıyla ilgili bilgisinin bulunmadığını ve İzmir Seferihisar'da uluslararası bir sendikal buluşmaya, çalıştığı sendika adına katıldığını ifade ederek, beraat ve tahliyesini talep etti.

Savunması sorulan tutuklu sanıklardan Cenk Büyükkahraman da 'Siyasi bir yapım yok. Suçlamaları ilk defa gözaltı sürecinde duydum. Hiçbir alakam olamaz. Bu suçları işleyecek karakterde bir insan değilim. 8 aydır tutukluyum, ailemle birlikte mağdurum. Beraat ve tahliyemi istiyorum' dedi.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklar Zafer Kaygın, Gökhan Aydın, Barış Kaygın, Onur Sarıefe ve Volkan Karakuş da suçlamaları reddettiklerini ifade ettiler.

Söz alan tutuksuz sanıklar da suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlarını talep ettiler.

Mahkeme heyeti, tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak tutuklu sanıklar Murad Akıncılar, Barış Kaygın, Onur Sarıefe ve Volkan Karakuş'un tahliye edilmesine, diğer tutuklu sanıkların ise kuvvetli suç şüphesinin varlığı nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, aynı mahkemede görülen ve gazeteci Aylin Duruoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 sanıklı terör örgütü 'Devrimci Karargah' ana davasıyla, dosyalar arasındaki hukuki ve fiili irtibat bulunması nedeniyle birleştirilmesine hükmetti.

Hakim İdris Asan, tutuklu sanıklar Murad Akıncılar, Onur Sarıefe ve Volkan Karakuş'un tahliye edilmelerine muhalefet şerhi koyarak, kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve delil durumu dikkate alınarak bu sanıkların tahliye edilmemesi gerektiğini ve çoğunluğun görüşüne katılmadığını ifade etti.

03.06.2010 19:01:25