Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TİM Olağan Genel Kurulu'na katılacak. (10.00)

Başbakan Erdoğan, Kuzey Ir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TİM Olağan Genel Kurulu'na katılacak. (10.00)

Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya gelecek. Erdoğan, ayrıca Kudüs Barış Yapıcıları Girişimi'nden Rabbi Menachem Froham ile Şeyh Hassan Manasra'yı kabul edecek ve MGK Genel Sekreteri Serdar Kılıç'la görüşecek. (13.00/15.00/16.00)

Anayasa Mahkemesi, Anayasa değişiklik paketinin iptal başvurusunu görüşmeye başlayacak. (10.00)

İstanbul'a gelen yardım gönüllülerinin sağlık kontrolleri ve cenazelerle ilgili gelişmeler takip ediliyor. İsrail saldırısında hayatını kaybeden 9 kişi için Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınacak. (09.00/13.15)

İsrail'in saldırdığı gemide hayatına kaybeden Ali Haydar Bengi'nin cenazesi Diyarbakır'a getirilecek. Bengi'nin cenaze namazı, Diyarbakır Ulu Camii'nde cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan göreve yeni atanan ticaret müşavirlerini ağırlayacak. (16.00)

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'Entegre Sınır Yönetimi' programının açılışına katılacak. (10.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile ortak basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Ankara'da bulunan öğrenciler bugün sırasıyla; Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu. (10.00/11.00/14.30/16.00/18.00)

Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından hazırlanan "Bursa Doğa ve Av 2010 Fuarı" Buttim Tüyap Fuar Alanı'nda açılacak. (12.00)

8. Türkçe Olimpiyatları Anadolu Etkinlikleri çerçevesinde Kayseri'de düzenlenecek olan programa 20 ülkeden 52 çocuk bugün geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çocuklar için bugün akşam yemeği verecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) El-Kaide ile bağlantısı olduğu yönündeki iddiasını yalanladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş 'Kaybolan Meslekler ve Son Ustalar' başlıklı serginin açılışını yapacak. (10.00)

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

AVRASYA FEED

Türkmenistan'ın Avaza turizm bölgesinde Türk şirketleri tarafından inşa edilen çocuk tatil kampları törenle hizmete açıldı. Türkmenbaşı Türkmenistan'ın ev sahipliğini yaptığı Avaza Uluslararası Çocuk Festivali renkli görüntülerle sona erdi.

SPOR

Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekiplerinden Medical Park Trabzonspor'un yeni transferi Michael Wringht sağlık taramasından geçecek. (10.00)

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı himayesinde gerçekleştirdiği 'Geleceğe koşanlar performans geliştirme merkezi'nin açılışı bir basın toplantısıyla gerçekleştirilecek. (11.30)

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı'nın yeni transferi Leonel Marshall kendini sarı-lacivertli renklere bağlayacak sözleşmeye imza atacak. (11.30)