Cameron: Bp Yardım Teklifimi Reddetti Palos Verdes

-CAMERON: BP YARDIM TEKLİFİMİ REDDETTİ PALOS VERDES (A.A) - 03.06.2010 - AVATAR FİLMİNİN YÖNETMENİ VE DERİN DENİZ KAŞİFİ JAMES CAMERON, BP ŞİRKETİNİN

-CAMERON: BP YARDIM TEKLİFİMİ REDDETTİ

PALOS VERDES (A.A) - 03.06.2010 - Avatar filminin yönetmeni ve derin deniz kaşifi James Cameron, BP şirketinin, Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısının durdurulması konusunda yaptığı teklifi reddettiğini söyledi.

Cameron, bir konferanstaki konuşmasında, "Son haftalarda, herkes gibi, artan bir dehşet ve üzüntüyle körfezde olanları izledim ve bu eblehlerin ne yaptıklarını bilmediğini gördüm" dedi.

Ancak Cameron "bu eblehler"le kimleri kastettiğine açıklama getirmedi.

Hükümete ve BP'ye sızıntıyı durdurma çalışmalarında yardım teklif ettiğini belirten Cameron, teklifinin İngiliz enerji devi tarafından "nazikçe" geri çevrildiğini söyledi.

Titanic filminin de yönetmeni olan Cameron, robot denizaltılarla çalışmıştı ve denizaltı film çekiminde uzman olarak görülüyor. Cameron, belgesel çekimlerinde, derin deniz denizaltı teçhizatı ve diğer bazı sualtı okyanus teknolojisinin geliştirilmesine yardımcı olmuştu.

Louisiana sahillerinin 80 kilometre açıklarındaki Deepwater Horizon platformunun 22 Nisanda bir patlamayla batmasının ardından her gün denize 5 bin varil (800 bin litre) hampetrol sızıyor. 

03.06.2010 10:22:54