Bursalı Gönüllüler Gözyaşlarıyla Karşılandı

Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisindeki 10 Bursalı gönüllü, aileleri tarafından çiçek ve gözyaşlarıyla karşılandı.

  " Rotamız Filistin , yükümüz insanı yardım " parolasıyla yola çıkan ve uluslararası karasularında İsrail askerlerinin saldırısına uğrayarak 3 gün gözaltına tutulan vatandaşlardan Bursalı 10 kişi , aileleri ve kalabalık bir grup tarafından gözyaşlarıyla karşılandı . Buttim ' de toplanan yüzlerce kişi ellerinde bayraklarla tekbir getirip Kur ' an-ı Kerim okuyarak yakınlarını bekledi . Gazze ' ye yola çıkan İHH Bursa Dernek Başkanı Hüseyin Kaptan , İdris Şimşek , Ömer Yüce , Mükerrem Tetik , Ali Osman Ceylan , Hasan
Köroğlu , Abdullah Arslan gözyaşları arasında alana geldi . İnegöllü 3 gönüllü de ilçelerinde aileleriyle buluştu .
Yakınlarına kavuşan gönüllüler gözyaşlarıyla hasret giderdi . Alanda bekleyenler gönüllülere çiçek verdi . İsrail ' in çok korkak davrandığını belirten yolculardan Ömer Yüce , " Bir şey istemek için elimizi kaldırdığımızda bile çok korkuyorlardı . Bize engel çıkarmak için ellerinden geleni yaptılar . Hiçbir dakika korkmadık ve cesur davrandık " dedi .
Bütün yolcular , kendilerini karşılamaya gelenlere yaşadıkları olayları anlatırken , sağ dönenler için koyun kesildi . Yaralanan Bursalı İsmail Vehapoğlu ' nun ise akşam kente geleceği öğrenildi .