Başbakanın Bursa Programı Netleşti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Haziran Pazar günü Bursa programı netleşti

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın 6 Haziran Pazar günü Bursa programı netleşti . Erdoğan , saat 12 ' de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kongre Kültür Merkezi ' nin açılışını yaparak halka hitap edecek . Telekonferans sistemiyle Merinos ' tan çok sayıda tesisi açacak olan Başbakan Erdoğan , daha sonra Uludağ Üniversitesi ve Gemlik ' te de açılışlara katılacak .
İsrail ile yaşanan kriz sebebiyle Başbakan Erdoğan ' ın Bursa programında sıkıntı olup olmayacağı tartışılırken , Ankara ' dan gelen haberler Bursa Teşkilatı ' nı rahatlattı . Buna göre , Başbakan pazar günü saat 12 . 00 ' de Atatürk Kongre Kültür Merkezi ' nin açılışını yapacak . 186 trilyona mal olan ve 67 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Türkiye ' nin en modern kongre ve kültür merkezinin açılışını yapacak olan Başbakan Erdoğan burada halka hitap edecek . Başbakan buradan tele konferans sistemiyle yeni SGK binası , Sırameşeler Sevgi Evleri , Marmarabirlik Lisanslı Depo Açılışı , TOKİ inşaatlarının açılışı ve çok sayıda okulun açılışını yapacak .
Başbakan daha sonra bir hayırsever tarafından yaptırılan Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Fakültesi Binası ' nın açılış törenine katılacak . Başbakan ayrıca muhtemel bir afette kullanılacak 8 , 5 milyon liraya mal olan Uludağ Üniversitesi Sahra Hastanesi ' nin açılışını yapacak . Başbakan Bursa programının son durağında Gemlik ' te Borusan Lojistik Yeni Konteyner ve Otomobil Limanı , Bandırma Rüzgar santrali ve Borçelik Soğuk Haddeleme ve Sıcak Daldırma Galvaniz Hatları açılış törenine katılacak . Akşam Bursa ' dan ayrılması planlanan Başbakan Erdoğan ' a ; Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu , Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf , Çalışma ve Sosyal GÜvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve Devlet Bakanı Faruk Çelik de eşlik edecek .
Başbakanlık korumaları da Bursa ' ya gelerek Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile alınacak güvenlik önlemlerini yerinde inceledi . Başbakanın Bursa ziyaretinde olağanüstü güvenlik önlemi alınacağı öğrenildi .