Başbakan Erdoğan, Putin'le telefonda görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rus meslektaşı Vladimir Putin'le dün akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Putin'in 8 Hazir

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Rus meslektaşı Vladimir Putin ' le dün akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi . Görüşmede Putin ' in 8 Haziran ' da Türkiye ' ye gerçekleştireceği ziyaret ele alındı .

Rusya Başbakanlığı ' ndan yapılan yazılı açıklamada , Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ' ın dün Rus meslektaşı Vladimir Putin ' le bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi . Görüşmede , Erdoğan Rusya Başbakanı Putin ' i 7-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak Asya ' da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı ' na davet etti . Putin ' in memnuniyetle bu daveti kabul ettiği de kaydedildi .

Taraflar aynı zamanda Putin ' in yapacağı iş ziyareti çerçevesinde ikili görüşmenin yapılması hususunda da mutabakat sağladı . Putin-Erdoğan telefon görüşmesinde ikili ticari-ekonomik ilişkiler ve bölgedeki durum konusu da ele alındı .

Rus basını , ayrıca Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ' in de 7 Haziran ' da Türkiye ' ye ziyaret yapacağını belirtti . Diplomatik kaynaklara atıfta bulunan haberlerde Aliyev ' in ziyaretinde Azeri doğalgazının sevkiyatıyla ilgili Ankara ile anlaşma sağlanacağı kaydedildi .

Rus basını , Ankara ' da o tarihlerde Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ' in bulunacağını belirterek , " Ankara ' da Putin-Erdoğan-Aliyev-Nazarbayev dörtlü görüşmesi planlanıyor . Buluşmada geniş yelpazede bölgesel konular masaya yatırılacak . " değerlendirmesi yer aldı .