Başbakan Erdoğan Konya'da açılışlara katılacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yarın Konya'da kutlanacak Dünya Çevre Günü ve toplu a

  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın da katılımıyla yarın Konya ' da kutlanacak Dünya Çevre Günü ve toplu açılış törenlerine bütün vatandaşları davet etti .

Başkan Akyürek , Dünya Çevre Günü ve yapılacak açılışlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi . Konya Büyükşehir Belediyesi ' nde düzenlenen toplantıya Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli , Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay , Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da katıldı .

" TÜRK MİLLETİ MAZLUMLARIN YANINDADIR "

Toplantının başında Gazze ' ye yardım götüren gemilerdeki hayırseverlerin Türkiye ' ye dönmelerinden duydukları mutluluğu dile getiren Başkan Akyürek , yaralılar için acil şifa ölenlere de Allah ' tan rahmet diledi . Türk milletinin her zaman mazlumların yanında olduğunu , bundan sonra da olmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Akyürek , din , dil , ırk ayrımı yapmadan tüm mazlumların yanında olmanın insanlık gereği olduğunu dile getirdi .

" KONYA ÇEVRECİ BİR ŞEHİR "

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın katılımı ile Konya ' da kutlanacak Dünya Çevre Günü nedeniyle mutlu olduklarını vurgulayan Başkan Akyürek , Konya ' nın tarih , kültür , eğitim , sağlık ve tarım kenti olmasının yanında ; çevre yatırımları ile adını duyuran bir şehir olduğunu söyledi .

Belediye olarak Kyoto ' da yapılan Dünya İklim Değişikliği Zirvesi ' ne Türkiye ' den tek davetli olarak katıldıklarını ve çevre konusundaki duyarlılığa katkı yaptıklarını hatırlatan Başkan Akyürek , Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin çevre projeleri hakkında bilgi verdi .

" KONYA ATIKSU ARITMA TESİSİ AÇILACAK "

Programda Dünya Çevre Günü kutlamalarının yanı sıra ; Konya Atıksu Arıtma Tesisi ile birlikte Türkiye genelinden 10 önemli projenin toplu açılışının yapılacağını belirten Başkan Akyürek , " 35 milyon dolara mal olan Konya Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete geçmiştir . Türkiye ' nin en moderni olmasına rağmen en hesaplı şekilde hayata geçirilen tesis , Konya ' nın dünya şehirleri sıralamasındaki yerini etkileyecek önemdedir . Tuz Gölü ' nün kurtarılmasında en önemli proje olan tesis , günlük 200 bin metreküp arıtma kapasitesine sahiptir . Tesisten elde edilecek yıllık 50 milyon metreküp arıtılmış su tarımda ve yeşil alanların sulanmasında kullanacaktır . Tesiste üretilecek elektrik enerjisi ve gübre şehrimiz adına önemli bir kazanımdır . Bu da küresel ısınmanın konuşulduğu günümüzde çevreye önemli bir katkı olacaktır . " dedi .

Akyürek , son olarak bütün Konyalıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın katılımı ile yarın saat 14 . 30 ' da Kültürpark ' ta yapılacak Dünya Çevre Günü etkinlikleri ve toplu açılış törenine davet etti .