Artık İsrail'le eskisi gibi olmaz

İsrail'in yardım gemilerine saldırarak Türk vatandaşlarını katletmesini Çorum'da değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çok sert açıklamalar yaptı ve 'İsrail tarihinin en öneml...

 

İsrail ' in yardım gemilerine saldırarak Türk vatandaşlarını katletmesini Çorum ' da değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çok sert açıklamalar yaptı ve " İsrail tarihinin en önemli hatalarından birisini yaptı . " dedi .

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , İsrail ' in Gazze ' ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıya ilişkin , ' ' İsrail tarihin en önemli hatalarından birisini yaptı . Bu yanlışın ne büyük bir yanlış olduğunu ileride çok daha fazla anlayacaktır . Şüphesiz ki Türkiye kendi vatandaşlarına ve kendi gemisine karşı uluslararası sularda yapılan böyle bir saldırıyı asla affetmeyecektir . Soğukkanlı bir şekilde bunun gereğini yapacaktır ' ' dedi .
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , İsrail ' in pişman olacağı bir yanlış yaptığını ifade ederek , ' ' Bu çok önemli bir olaydır ve bu olay takip edilecektir . Unutulacak , unutturulacak ve üstü kapatılacak bir konu değildir . Bu saatten sonra Türk-İsrail ilişkileri hiçbir zaman eskisi gibi olmaz ' ' dedi .
Gül iki ülke ilişkilerinin bundan sonra nasıl bir seyirde devam edeceğini ilişkin ise şunları kaydetti : " Bu saatten sonra Türk-İsrail ilişkileri eskisi gibi olmaz . İsrail yaptığı hatayı anlar ve bunu kabul edilebilir gibi giderirse belki ancak düzelme eğilimine girer . İsrail kendi geleceği ile ilgili çok yanlış işler yapıyor . İleride çok daha iyi anlayacak . Bu unutulmayacak ve giderilemeyecek bir iz bıraktı . İlerine ne olacağını takip edeceğiz . Bu olay özellikle ABD ' deki yetkililerce iyi değerlendirilmeli "

Zaman