Arınç, Manga Grubu'nu kutladı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen 55. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ikinci olan Manga Grubu'nu kutladı. Arı...

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Norveç ' in başkenti Oslo ' da düzenlenen 55 . Eurovision Şarkı Yarışması ' nda ikinci olan Manga Grubu ' nu kutladı .

Arınç , yaptığı yazılı açıklamada , yarışmada Türkiye ' ye ikincilik kazandıran Manga Grubu ' nu yürekten kutladığını ifade etti .
Yarışmanın yıllardır Türkiye ' de büyük bir coşku ve beğeniyle izlendiğini belirten Arınç , ilk yıllarda alınan başarısız sonuçlara rağmen vatandaşların Eurovision Şarkı Yarışması ' na verdiği önemin eksilmediğini vurguladı .
Letonya ' nın başkenti Riga ' da 2003 yılında yapılan yarışmada Sertab Erener ' in Türkiye ' ye birincilik kazandırdığını anımsatan Arınç , bu tarihi başarıyla yarışmalardaki kötü gidişata da bir anlamda son verildiğini belirtti . Athena Grubu ve Hadise ' nin de yüz güldüren başarılar elde ettiğine dikkati çeken Arınç , açıklamasında , şu ifadelere yer verdi :
' ' Manga Grubu da dün gece mükemmel bir performans sergileyerek bize bugüne kadarki en iyi ikinci başarıyı hediye etmiştir .
Son yıllarda bilim , spor , sinema , müzik ve sanatın diğer alanlarında elde edilen uluslararası başarılar hepimizin göğsünü kabartmaktadır . Elde edilen bu başarılı sonuçlar , imkanlar sunulduğunda insanlarımızın dünya çapında büyük başarılarının da artarak devam edeceğinin işaretlerini vermektedir .
Manga Grubu ' nun bu son başarısı da millet olarak hepimizde büyük bir sevince neden olmuştur . Bize bu müstesna sevinci yaşatan Manga Grubu ' nun tüm üyelerine , vokalist Ferman Akgül , gitarist Yağmur Sarıgül , bas gitarist Cem Bahtiyar , baterist Özgür Can ve Dj Efe Yılmaz ' a tek tek teşekkür ediyor , bundan sonraki müzik yaşamlarının da birbirinden büyük başarılarla geçmesini diliyorum .
Ayrıca bu başarıda , yıllardan beri büyük bir titizlikle Eurovision Şarkı Yarışmaları için hazırlıklar yapan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ' nun da payı büyüktür . Manga Grubu ' nu seçerek isabetli bir karar veren TRT ' yi , tüm emeklerinden dolayı kutluyorum . Bundan sonraki yarışmalarda da aynı başarılı sonuçları kendilerinden ülkem ve şahsım adına istiyorum . ' '
Arınç , Manga Grubu üyelerini telefonla da arayarak tek tek kutladı .

Zaman