2010 Dünya Kupası'na Doğru...

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU... -G GRUBU'NDA SON DURUM ANKARA (A.A) - 03.06.2010 - GÜNEY AFRİKA'DA 11 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK 2010 DÜNYA KUPASI'NDA MÜCA

 

-2010 DÜNYA KUPASI ' NA DOĞRU . . .

-G GRUBU ' NDA SON DURUM

ANKARA ( A . A ) - 03 . 06 . 2010 - Güney Afrika ' da 11 Haziran ' da başlayacak 2010 Dünya Kupası ' nda mücadele etmeye hazırlanan 32 ülkenin milli takımı , turnuvaya az bir süre kala çalışmalarını hızlandırdı .

G Grubu ' nda yer alan takımlarla ilgili son bilgiler şöyle :

Brezilya

---------

Brezilya ' nın savunma oyuncusu Maicon , futbol hayatını , teknik direktörü Jose Mourinho ' nun transfer olduğu Real Madrid ' de sürdürmek istediğini söyledi .

Uluslarası basında yer alan haberlere göre adı Manchester City ile anılan 28 yaşındaki Maicon , ' Real Madrid ' de oynamak istiyorum . Bu benim kariyerim için büyük bir fırsat olur ' diye konuştu .

Brezilya , dün Zimbabve ile oynadığı hazırlık maçını 3-0 kazandı . Skorun yanı sıra oynadığı futbolla göz dolduran Brezilya Milli Takımı hakkında yayımlanan haberlerde , sambacıların turnuvaya hazır göründüklerine ve ritmi tutturduklarına dikkat çekildi .

Fildişi Sahili

----------------

Fildişi Sahili , hazırlık çalışmalarını yarın Japonya ile yapacağı maçla sürdürecek .

Teknik direktör Sven Goran Eriksson , çalışmalardan şu ana kadar çok memnun olduğunu , turnuva öncesinde yapılabileceklerin çoğunu gerçekleştirdiklerini ve artık Portekiz ile grupta yapacakları ilk maça odaklandıklarını söyledi .

Fildişi Sahili takımının sadece 3 aydır bulunan Eriksson , takımındaki zayıf noktaları bildiğini ve bunları turnuva başlayana kadar gidereceklerini kaydetti .

Kuzey Kore

-----------

Kuzey Kore , forvet oyuncusu Kim Myong-Won ' u , FIFA ' ya teslim ettiği 23 kişilik listede 3 . kaleci olarak gösterdi . Kaleci opsiyonundan faydalanmak isteyen ve Kim ' i , gerektiği zamanlarda forvette oyuna sokmayı amaçlayan Kuzey Kore ' nin bu planı FIFA ' dan geri döndü ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği , kaleci kontenjanında gösterilen bir futbolcunun farklı bir mevkide oynayamayacağını açıkladı .

Portekiz

----------

Portekiz , Kamerun ile yaptığı son hazırlık maçını 3-1 kazandı ve bu maçtaki oyunuyla göz doldurdu .

Takımın kanat oyuncusu Simao Sabrosa , turunva öncesinde özgüvenlerinin yerinde olduğunu , oldukça hırslı hazırlandıklarını ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi .

Adım adım ilerlemeleri gerektiğinin bilincinde olduklarını belirten Simao , ilk önce ilk maça konsantre olmaları gerektiğini , daha sonra diğer maçları düşüneceklerini kaydetti .

( ÇAĞ-KAN )

03 . 06 . 2010 17 : 04 : 01