2010 Dünya Kupası'na Doğru...

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU... -E GRUBU'NDA SON DURUM ANKARA (A.A) - 03.06.2010 - GÜNEY AFRİKA'DA 11 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK 2010 DÜNYA KUPASI'NDA MÜCA

 

-2010 DÜNYA KUPASI ' NA DOĞRU . . .

-E GRUBU ' NDA SON DURUM

ANKARA ( A . A ) - 03 . 06 . 2010 - Güney Afrika ' da 11 Haziran ' da başlayacak 2010 Dünya Kupası ' nda mücadele etmeye hazırlanan 32 ülkenin milli takımı , turnuvaya az bir süre kala çalışmalarını hızlandırdı .

E Grubu ' nda yer alan takımlarla ilgili son bilgiler şöyle :

Kamerun

--------

Teknik direktör Paul Le Guen , ilk iki takım arasına girerek ilk turdan çıkmaları için daha iyi olmaları gerektiğini söyledi .

Le Guen , 3-1 yenildikleri Portekiz maçından sonra yaptığı açıklamada , şu an yeteri kadar iyi olmadıklarını , ancak turnuva başlayıncaya kadar eksikliklerini kapatabileceklerini belirtti .

Teknik direktör , Dünya Kupası ' na konsantre olmaları gerektiğini , 10 günü iyi değerlendireceklerini kaydetti .

Japonya

--------

İngiltere ' ye , kendi kalesine attığı 2 golle şanssız bir şekilde yenilen Japonya , hazırlıklarını yarın Fildişi Sahili ile yapacağı maçla sürdürecek .

Japon futbolunun önemli isimleri arasında yer alan , ancak kadroda bulunması nedeniyle eleştirilere neden olan Shunsuke Nakamura ' nın yarınki maçta da yedek kulübesinde oturması bekleniyor . Sol ayağındaki ağrısı devam eden futbolcunun Dünya Kupası maçlarında oynayıp oylayamayacağı henüz açıklık kazanmadı .

Hollanda

---------

Hollanda ' nın eski futbolcularından Ruud Gullit , vatandaşı Robin van Persie ' nin , Dünya Kupası ' nın yıldızı olacağını iddia etti .

Gullit , Lionel Messi , Cristiano Ronaldo ve Wayne Rooney ' nin beklentileri karşılayamayacağını , sakatlığı nedeniyle sahalardan 5 ay kadar uzak kalan van Persie ' nin formda olduğunu ve bu futbolcuyu en büyük yıldız adayı olarak gördüğünü belirtti .

Orta sahada oynatacağı oyuncunun seçimi konusunda zorluk yaşayan teknik direktör Bert van Marwijk , Gana ' yı 4-1 yendikleri maçtan sonra yaptığı açıklamada , elinde çok seçenek bulunmasının , hiç olmamasından çok daha iyi olduğunu söyledi .

Wesley Sneijder ve Rafael Van der Vaart arasında bir seçim yapmak zorunda kalan Marwijk ' in , her iki oyuncuyu da ilk 11 ' de oynatma arayışına da girebileceği belirtiliyor .

Danimarka

----------

Danimarka teknik direktörü Morten Olsen , Dünya Kupası ' nda başarı sağlamak için gol vuruşlarında yaşadıklarını sorunu gidermeleri gerektiğini söyledi .

Olsen , çok gol pozisyonuna girdiklerini , ancak gole çevirememeleri halinde bunun hiçbir önemi kalmadığını belirtti .

Danimarka , turnuva öncesinde Güney Afrika ile cumartesi günü zorlu bir hazırlık maçına çıkacak .

( ÇAĞ-GKH )

03 . 06 . 2010 17 : 01 : 23