2010 Dünya Kupası'na Doğru...

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU... -D GRUBU'NDA SON DURUM ANKARA (A.A) - 03.06.2010 - GÜNEY AFRİKA'DA 11 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK 2010 DÜNYA KUPASI'NDA MÜCA

 

-2010 DÜNYA KUPASI ' NA DOĞRU . . .

-D GRUBU ' NDA SON DURUM

ANKARA ( A . A ) - 03 . 06 . 2010 - Güney Afrika ' da 11 Haziran ' da başlayacak 2010 Dünya Kupası ' nda mücadele etmeye hazırlanan 32 ülkenin milli takımı , turnuvaya az bir süre kala çalışmalarını hızlandırdı .

D Grubu ' nda yer alan takımlarla ilgili son bilgiler şöyle :

Avustralya

----------

Tam iyileşmemesine rağmen takımın 23 kişilik kadrosuna alınan Galatasaraylı Harry Kewell , forma girmeye başladı . Takımın sakatlığı geçen hücum silahlarından Tim Cahill de Melbourne ' daki kampta tüm idmanlara katılıyor .

Avustralya 2 gün sonra Roodepoort ' ta ABD ile bir hazırlık maçı yapacak ve teknik direktör Tim Verbeek , ilk 11 için en formda oyuncuları tespit etmeye çalışacak .

Almanya

-------

Almanya Milli Takımı , bugün Bosna ile Frankfurt ' ta oynayacağı maçla Almanya ' daki hazırlıklarını tamamlayacak . Dünya Kupası ' na katılma şansını play-off maçlarıyla kaçıran Bosna ile yapılacak maç , takım için Dünya Kupası öncesinde önemli bir test olarak görülüyor .

Takımın yeni yıldızları Thomas Muller ve Holger Badstuber , hala kupaya katılacak kadroya alındıklarına inanamadıklarını söylediler . İki oyuncu da birkaç yıl içinde Bayern Münih ' in 18 yaş altı takımından Almanya Milli Takımı ' na yükseldi .

Bayern Münih ' in ligde ve kupayı kazanmasında büyük katkısı olan iki oyuncudan Müller ( 20 ) , ' Ne olup bittiğini düşünmemeye çalışıyorum . Böyle olacağını hiç düşünmemiştim . Bu herkesin rüyası ' dedi .

Teknik direktör Joachim Löw ' ün , kupada Müller ' i forvet arkasında oynatması , 21 yaşındaki Badstuber ' e ise sol bekte görev vermesi bekleniyor .

Gana

----

Ganalı savunma oyuncusu John Mensah , sakatlığı nedeniyle kadroya alınmayan Chelseali Michael Essien ' in eksikliğinin hissedilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi .

Essien ' in Gana ' nın kupaya katılması için büyük mücadele verdiğini belirten Mensah , Essien ' in dizindeki sakatlığın en kısa sürede iyileşeceğini umduğunu kaydetti .

Bu arada bazı Afrika gazeteleri , Essien ' in sakatlığının , arasının bozuk olduğu babasının yaptığı büyü nedeniyle iyileşmediğini yazdı .

Sırbistan

---------

Sırbistan , hazırlıklarını dün Polonya ile yaptığı maçla sürdürdü . Yağmurlu bir havada oynanan 0-0 beraberlikle biten maçta Sırbistan , 17 oyuncusuna şans verdi .

Maçta Marko Panteliç ve Milan Jovanoviç ile bulduğu fırsatları değerlendiremeyen Sırbistan , rakibine de fazla pozisyon vermedi .

( OK-KAN )

03 . 06 . 2010 17 : 00 : 55