2010 Dünya Kupası'na Doğru...

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU... -C GRUBU'NDA SON DURUM ANKARA (A.A) - 03.06.2010 - GÜNEY AFRİKA'DA 11 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK 2010 DÜNYA KUPASI'NDA MÜCA

 

-2010 DÜNYA KUPASI ' NA DOĞRU . . .

-C GRUBU ' NDA SON DURUM

ANKARA ( A . A ) - 03 . 06 . 2010 - Güney Afrika ' da 11 Haziran ' da başlayacak 2010 Dünya Kupası ' nda mücadele etmeye hazırlanan 32 ülkenin milli takımı , turnuvaya az bir süre kala çalışmalarını hızlandırdı .

C Grubu ' nda yer alan takımlarla ilgili son bilgiler şöyle :

Cezayir

---------

Cezayir ' in savunma oyuncusu Hassan Yebda , yenildikleri İrlanda maçının bir gösterge olmadığını , Dünya Kupası ' na çok iyi hazırlandıklarını söyledi .

Dünya Kupası ' na katılacak takımlar arasında kendisini en çok İngiltere ile İspanya ' nın etkilediğini belirten Yebda , grupta 3 maç yapacaklarını ve hepsini kazanmaya çalışacaklarını belirtti .

Öte yandan , bir diğer savunma oyuncusu Madjid Bougherra da yaptığı açıklamada , sakatlıktan kurtulduğunu , artık oynamaya hazır olduğunu ve sakatlık dönemini kötü bir anı olarak geride bıraktığını kaydetti .

İngiltere

----------

İngiltere milli takımı , Dünya Kupası ' nın yapılacağı Güney Afrika ' ya dün geldi .

Johannesburg ' a gelen ekipte , sakatlığı nedeniyle 23 kişilik kadroda yer bulamayan takımın eski kaptanı David Beckham da danışman sıfatıyla bulunuyor .

Öte yandan , milli takımın teknik direktörü Fabio Capello ile görevine 2012 yılına kadar devam etmesi konusunda uzlaşma sağlandığı açıklandı .

İngiltere Futbol Federasyonu ' ndan yapılan açıklamada , Capello ' nun , 2012 ' de yapılacak Avrupa Şampiyonası ' na kadar takımın başında kalacağı bildirildi .

Takımın yıldız oyuncularından Steven Gerrard , ' Dünya Kupası ' nı kazanma vakti geldi ' diye konuştu .

Gerrard , İngiltere ' nin futbolda altın çağını yaşadığını , kendisinin iyi durumda olduğunu ve futbolda en büyük başarılara imza atmak için önünde halen 5 yıl bulunduğunu söyledi . Gerrard , ' Bu benim dünya kupasına son katılışım mı olur bilemem . Ancak her şeyimi vermek istiyorum . Mevcut oyuncularla uzun süredir beraberiz . Artık bir bahanemiz yok ' diye konuştu .

Slovenya

----------

Slovenya , hazırlık çalışmalarını Kidricevo kentinde sürdürüyor . Milli takım , yarın Yeni Zelanda ile maç yapacak ve daha sonra Güney Afrika ' ya doğru yola çıkacak .

ABD

-----

ABD milli takımı , son çalışmalarını tamamlamak üzere dün , turnuvanın yapılacağı Güney Afrika ' ya geldi .

Teknik Direktör Bob Bradley , gruptaki tüm takımlara saygı duyduklarını , İngiltere ile yapılacak ilk maçın tüm dikkatleri çekeceğini , bunun kendileri için bir fırsat olduğunu söyledi .

Bradley , Slovenya ile Cezayir de çok iyi iki takım olduğunu , zorlu gruptan çıkmak için uğraş vereceklerini kaydetti .

( ÇAĞ-GKH )

03 . 06 . 2010 16 : 58 : 29