2010 Dünya Kupası'na Doğru...

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU... -F GRUBU'NDA SON DURUM ANKARA (A.A) - 03.06.2010 - GÜNEY AFRİKA'DA 11 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK 2010 DÜNYA KUPASI'NDA MÜCA

-2010 DÜNYA KUPASI'NA DOĞRU...

-F GRUBU'NDA SON DURUM

ANKARA (A.A) - 03.06.2010 - Güney Afrika'da 11 Haziran'da başlayacak 2010 Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hazırlanan 32 ülkenin milli takımı, turnuvaya az bir süre kala çalışmalarını hızlandırdı.

F Grubu'nda yer alan takımlarla ilgili son bilgiler şöyle:

İtalya

--------

Teknik direktör Marcello Lippi, 23 kişilik kadroyu belirlerken çok yönlülüğe önem verdiğini söyledi.

Lippi, Napoli'nin forvet oyuncusu Fabio Quagliarella'yu Giuseppe Rossi ile Marco Borriello'ya tercih etme nedenini de buna bağladı.

'Seçimler, saha içinde farklı pozisyonlara adaptasyon temel alınarak yapıldı' diye konuşan Lippi, Guiseppe Rossi başta olmak üzere bazı isimleri dışarıda bırakırken çok zorlandığını kaydetti.

Yeni Zelanda

-------------

Yeni Zelandalı oyuncu Jeremy Brockie, Dünya Kupası'ndaki şansları konusunda oldukça iyimser düşündüğünü, takım olarak bu fikirde olduklarını söyledi.

Brockie, Sırbistan'ı 1-0 yendikleri hazırlık maçının ardından, çok daha fazla kişinin bu fikre sahip çıktığını belirtti.

Teknik direktör Ricki Herbert, Dünya Kupası'na 10 günden az bir süre kala sakatlıklardan çekindiği ve bu nedenle idmanları hafifletme yoluna gittiği ifade ediliyor.

Paraguay

----------

Paraguay, Yunanistan ile dün İsviçre'de yapılan hazırlık maçını 2-0 kazandı. Paraguay, bu maçtaki performansıyla göz doldururken, uluslararası basında yer alan haberlerde, Güney Amerika temsilcisinin Yunanistan'a oranla Dünya Kupası'na çok daha hazır durumda olduğuna dikkat çekildi.

Paraguay, Yunanistan maçına şu 11 ile çıktı:

Justo Villar - Dario Veron - Paulo Da Silva - Claudio Morel - Carlos Bonet - Victor Caceres - Christian Riveros - Aureliano Torres - Enrique Vera - Roque Santa Cruz - Lucas Barrios

Slovakya

---------

Slovakya'nın golcü futbolcusu Erik Jendrisek, Dünya Kupası'ndaki kaderlerinin, Yeni Zelanda ile grupta yapacakları ilk maçta çizileceğini söyledi.

Jendrisek, Slovakya Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, Yeni Zelanda karşısında ilk önemli sınavlarını vereceklerini, bu gibi turnuvalardaki ilk maçta alınacak sonucun gidişatın belirlenmesi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

(ÇAĞ-SSG)

03.06.2010 17:01:30