Roma'da Papa Onuruna Konser Roma

Roma Büyükşehir Belediyesi tarafından Katolik Kilisesi lideri Papa 16.

  Roma Büyükşehir Belediyesi tarafından Katolik Kilisesi lideri Papa 16 . Benediktus ' un onuruna Campidoglio Meydanı ' nda düzenlenen klasik müzik konseri müzikseverlerden büyük ilgi gördü .
Bütünleşmiş Avrupa Senfoni Orkestrası tarafından verilen konserde , orkestra şefi olarak sahne alan Gürer Aykal , dinleyicileri adeta büyüledi .
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi ve aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü ve Daimi Şefi Gürer Aykal , konser sonrasında A . A muhabirine yaptığı açıklamada , " İtalya ' da bugüne dek onlarca konser yönettim . Ancak bugün ilk kez , bu ünlü meydanda , Papa onuruna verilen bir konseri de yönetme imkanı buldum " dedi .
Aykal , konseri veren Bütünleşmiş Avrupa Senfoni Orkestrası ' nın 2006 ' da kurulduğuna değinerek , " Sanatçılar sayfayı çevirmeden arka sayfayı da görebilme kabiliyetine sahiptirler . Nitekim , yaklaşık 80 kişiden oluşan bu orkestra , muhtelif Avrupa ülkelerinden müzisyenlerin biraraya gelerek oluşturdukları bir orkestradır " diye konuştu .
" Roma ' nın Kalbi Papa İçin Atıyor " başlığı altında düzenlenen konserde , L . V . Beethoven ' in Egmont Uvertürü , P . Çaykovski ' nin Fındıkkıran Bale Suiti ve de V . Bellini ' nin Norma operasından L . Bacalov ' un uyarlaması çalındı .
Gürer Aykal , Campidoglio ' nun 2004 ' te Avrupa Anayasası ' nın imza törenine ev sahipliğini yapan bir mekan olduğuna dikkati çekerek , " Beethoven , bildiğimiz gibi müziğin anayasasıdır . Onun Egmont uvertürü , AB anayasasının imzalandığı bu mekana uyan ölümsüz bir eserdir " dedi .
Aykal , konserde icra edilen diğer parçalarla ilgili olarak da , " Ben İtalya ' da da okumuş biri olarak Çaykovski ' nin İtalyanlar tarafından çok sevilen bir besteci olduğunu biliyordum . Özellikle Fındıkkıran Bale Suiti , İtalyanlar ' ın en beğendikleri eserlerinden biridir . Bellini ' nin Norma operasından Bacalov ' un uyarlamasını ise İtalyan piyanist Rossana Tomassi Golkar çaldı . 77 yaşındaki Arjantinli besteci Bacalov , bu uyarlamayı zaten Golkar için yapmıştı " diye konuştu .
Meydanın tümüyle olduğu konserde Roma Büyükşehir Belediye Başkanı Gianni Alemanno , Lazio Bölge Başkanı Renata Polverini , İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ' nin yardımcılarından Gianni Letta ve Papalık Roma Vekili Kardinal Agostino Vallini de hazır bulundu .
Büyükşehir Belediye Başkanı Alemanno , etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada , Roma ' nın Aziz Petrus ve Aziz Pavlus Yortusu ' nu kutladığı bir günde Papa onuruna bir konser düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade ederek , " Petrus ve Pavlus , aynı zamanda Roma ' nın koruyucu azizleridirler . Onlar Hristiyanlık uğruna bu kentte can vermişlerdi . Hristiyanlar günümüz dünyasında da dünyanın çeşitli yerlerinde halen takibata uğramaktadırlar . Bu vesileyle dünyada takibata maruz kalan Hristiyanlarla ve de Papa ' yla dayanışma içinde olduğumuzu da belirtmek istiyoruz " diye konuştu .
29 . 06 . 2010 23 : 12 : 53