Nursultan Nazarbayev Üniversitesi açıldı

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Türk müteahhitler ve işçiler tarafından inşa edilen Nursultan Nazarbayev Üniversitesi, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından açıldı.

Nursultan Nazarbayev Üniversitesi açıldı
  Kazakistan ' ın ve başkent Astana ' nın imarında bü ; yü ; k projelere imza atan Sembol İnşaat şirketi tarafından , Tü ; rk işç ; ilerince yapılan Nursultan Nazarbayev ü ; niversitesi bugü ; n dü ; zenlenen tö ; renle hizmete girdi .

Aç ; ılış tö ; reni sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Nazarbayev , ' ' Ü ; niversiteyi zamanında eğitime kazandıran mü ; teahhitlere teşekkü ; r ediyorum . Beni hayal kırıklığına uğratmadınız ' ' dedi . Okumuş , yü ; ksek eğitim almış genç ; lerin bir ü ; lkenin en ö ; nemli gü ; cü ; olduğunu hatırlatan Nazarbayev , ' ' Biz geleceğe kaliteli bir genç ; lik yetiştirerek , gü ; ç ; lü ; bir şekilde hazırlanıyoruz . Bu nedenle bu ü ; niversite benim iç ; in ç ; ok ö ; nemli ' ' diye konuştu .

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ' in talimatı ile 2 yıl gibi kısa bir sü ; rede tamamlanan ü ; niversite iç ; in dü ; nyanın en iyi 30 ü ; niversitesi ile işbirliği anlaşmaları imzalandı . Bilgi ve İletişim Teknolojisi , Uzay Teknolojisi , Nanoteknoloji ve Bilgisayar Mü ; hendisliği alanlarında eğitim verecek ü ; niversite okumak isteyen ö ; ğrenciler ise ortalama 12 bin avro ö ; demek durumunda bulunuyor .

AA