İspanya son çeyrek finalist oldu

Dünya Kupası'nda ikinci tur maçında İspanya ile Portekiz karşı karşıya geldi. İspanya rakibini ilk önce bol pas ile yordu, daha sonrası Villa'nın attığı golle maçtan 1-0 galip ayrıldı.

  Maç ; a hızlı başlayan İspanya , ö ; nce Torres sonrasında Villa ile kaleyi denedi ancak Portekiz kalecisi Eduardo bu pozisyonlarda gole izin vermedi . Bu dakikadan sonra Portekiz boş alanları iyi kapatırken , İspanya pas yapmaktan vazgeç ; medi .

Portekiz ilk tehlikesini maç ; ın 20 . dakikasında yarattı , Tiago ' nun uzaktan sert vuruşunda Casillas ' tan seken topa Almeida yü ; kseldi , ancak tecrü ; beli kaleci topu kornere atmayı başardı . Maç ; ın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sonuç ; landı .

İkinci yarıya bu kez Portekiz gol pozisyonu ile başladı . Almeida ' nın ortaladığı top Puyol ' a ç ; arpıp İspanya kalesine yö ; neldi ancak az farkla kornere ç ; ıktı . Bu dakikadan sonra İspanya yine oyunun kontrolü ; nü ; ele aldı . 62 . dakikada Boğalar istediği golü ; buldu . İniesta , Torres ' in yerine giren Llorente ' yle duvar pası yaptı , aldığı topu Xavi ' ye aktardı , yıldız orta saha oyuncusu topuğula mü ; kemmel şekilde Villa ' yı gö ; rdü ; , Villa ' da ilk şutunda golü ; bulamasa da , ikinci vuruşunda topu ağlara yolladı .

Bu dakikadan sonra Portekiz iyice oyundan dü ; ştü ; . İspanya pas yaptı yaptı , Portekizi uyuttu . Portekiz maç ; tan dü ; ştü ; kten sonra Boğalar iki kez Villa ' yla gole yaklaştı ancak kaleci Eduardo bu pozisyonlarda farkın artmasını engelledi . Portekiz 89 . dakikada Ricardo Costa ' nın gö ; rdü ; ğü ; kırmızı kartla 10 kişi kaldı . Ve maç ; 1-0 İspanya ' nın ü ; stü ; nlü ; ğü ; ile bitti .

İspanya bu maç ; ta ç ; ok iyi bir futbol sergilemese de rakibini pasla yordu , kazanmasını bildi . Portekiz iç ; in ise maç ; ın kırılma anı o ana kadar ç ; ok iyi bir futbol sergileyen Almeida ' nın oyundan alınması oldu . O dakikadan sonra topu ilerde tutamayan Portekiz , İspanya ' nın top yapmasına izin verince yenilgi kaç ; ınılmaz oldu .


( ntvspor )

MAÇ ; TAN DAKİKALAR . . .

Maç ; bitiyor . İspanya ç ; eyrek finalde . . .
92 ' Marchena İspanya ' da sahada , Xabi Alonso oyun dışına alındı .
91 ' Portekiz sağ kanattan iyi geldi . Danny ceza sahasına hareketlenemedi .
90 ' Ü ; ç ; duraklama dakikası izleyeceğiz .
89 ' Cristiano Ronaldo ' nun vuruşu kaleyi bulmadı .
88 ' Portekiz ' de kırmızı kart! Hakem Balddisa Costa ' ya kırmızı kartını ç ; ıkardı . Hakem Portkeizli oyuncunun Joan Capdevila ' nın suratına mü ; dahale ettiği gö ; rü ; şü ; ndeydi .
87 ' İspanya ' da David Villa oyundan ç ; ıkıyor , Pedro sahada .
86 ' David Villa ' nın ceza sahasına gü ; zel ortasına , Llorente aynı gü ; zellikte bir kafa vuruşu ile karşılık verdi . Top direği yaladı , dışarı gitti .
85 ' İspanya Sergio Ramos ile sağdan geldi yine . İspanyol oyuncu bu atakta bu sefer ceza sahasına giremedi , dengesi bozuldu .
84 ' İspanya 11 kişiyle kendi yarı alanında . . .
83 ' Portekizli oyuncular sonunda İspanya yarı alanına yerleşmeyi başardı .
81 ' Portekizli oyuncular İspanyolların pas trafiğini bozamıyor .
80 ' Ronaldo İspanya sol kanatında kendine gelen pası fantastik bir orta ile ceza yayı ö ; nü ; ne gö ; ndermek istedi . Hareket başarılı , ortada kafayı vuran isim ise İspanyol oyuncular .
79 ' Portekiz ' de Tiago sarı kart gö ; ren oyuncu .
78 ' İspanya o meşhur pas trafiğine başladı .
77 ' David Villa ' nın uzaklardan mü ; thiş vuruşunu Eduardo gü ; ç ; lü ; k ile ö ; nledi .
76 ' Maç ; ta ç ; ok kritik bir 15 dakika . Portekiz iç ; in tamam mı , devam mı?
75 ' İspanya sağ kanattan Ramos ile yine tehlikeli geldi . Sergio Ramos ç ; izgiye kadar indi ve iç ; eri ortaladı . Portekiz savunmasının ters kafasında top uzak direğe aç ; ıldı ve oyuncular uzaklaştırdı .
74 ' Portekiz sol kanattan yü ; klenmek istedi . İspanyol defansı dikkatli .
73 ' İspanya ' da sarı kart gö ; ren oyuncu Xabi Alonso . Maç ; ın ve İspanyolların şampiyonada gö ; rdü ; ğü ; ilk sarı kart oldu .
72 ' Portekiz ' de Simao ç ; ıktı , Liedson sahada . . .
71 ' Portekiz ' de iki oyuncu değişikliği birden . Pepe ç ; ıkıyor , Mendes sahada .
70 ' Xavi ö ; n direğe doğru kullandı korneri . Portekiz savunması dikkatli .
69 ' İspanya sağ kanattan etkili geldi . Sergio Ramos bindirdi . Ceza sahasına girdiğinde soluna ç ; ekti , sert vurdu . Kaleci Eduardo yine başarılı . Korner İspanya ' nın . . .
68 ' İspanya pas trafiğine yö ; nelmek istiyor . Portekiz ise golden sonra aç ; ılmış durumda .
67 ' Portekiz ' de Cristiano Ronaldo bugü ; n istediği pasları arkadaşlarından alamıyor , istediklerini henü ; z sahaya sü ; rebilmiş değil .
66 ' David Villa şampiyonada gol sayısına dö ; rde yü ; kseltti ve Vittek ( Slovakya ) ve Higuain ( Arjantin ) ile gol sayılarını eşitledi .
65 ' Gol İspanyollara aynı zamanda moral de getirdi .
64 ' İspanya ' da Xavi Iniesta ' dan gelen pasta ceza sahasında mü ; thiş bir topuk pası yaptı . Sol taraftan David Villa o topa iyi hareketlendi . İlk vuruşunda top Eduardo ' dan dö ; ndü ; . Devamında Villa yü ; ksek bir vuruşla topu ağlara gö ; nderdi .
63 ' GOL! David Villa! İspanya 1-0 ö ; ne geç ; ti .
61 ' İspanya etkili olmaya başladı . David Villa ceza yayı civarından harika vurdu . Top direği yaladı dışarı gitti .
60 ' İspanya iç ; in mü ; thiş bir an! Sergio Ramos sağ kanattan ceza sahasına gü ; zel bir orta kesti . Oyuna biraz ö ; nce giren dev forvet Llorente uç ; an kafa ile topu ağlara gö ; ndermek istedi . Portekiz kalecisi Eduardo mü ; thiş ç ; ıkardı .
59 ' İspanya ' da oyuncu değişikliği var . Llorente sahada , Fernando Torres kulü ; bye ç ; ekiliyor .
58 ' Portekiz ' de Danny oyuna giriyor , Almeida saha kenarına geliyor .
57 ' İspanya ' da David Villa Portekiz ceza sahası ü ; stü ; nde yerde kaldı , faul bekledi . Hakem devam dedi .
56 ' Portekiz yine etkili geldi . Sağ kanattan ceza sahasına doğru gelen ortada Cristiano Ronaldo iyi yü ; kseldi . Casillas son anda tehlikeyi sezdi ve tek yumruk ile uzaklaştırdı pozisyonu .
55 ' Portekiz zaman zaman İspanya karşısında ç ; ok ektili oluyor .
54 ' İspanya ' da Inıesta ceza sahası dışından ayak iç ; i ile topu kö ; şeye gö ; ndermek istedi . Portekiz defansına ç ; arpan topu Eduardo arkadaşının da yardımıyla kolay kontrol etti .
53 ' Raul Meireles kullandı sağ kanattan korneri . Top İspanya sol kanatına aç ; ıldı .
52 ' Maç ; ın en tehlikeli anı! Portekiz gole ç ; ok yaklaştı . Almeida sol kanattan ceza sahasına girdi . Kale sahası iç ; indeki C . Ronaldo ' ya aç ; tı . Puyol ' un dizine ç ; arpan top Casillas ' ı aç ; tı ve uzak direği yalayarak kornere gitti .
51 ' İspanya sağ kanattan etkili geldi . Sergio Ramos ceza sahasına girdi ve ortaladı . David Villa kafa ile tamamlamak istedi ama Portekiz savunması başarılı .
50 ' Inıesta Portekiz ceza yayı civarından topla buluştu . Ö ; nü ; nü ; boşaltarak vurmak istedi ama vuruşu zayıftı .
49 ' Portekiz ' de gü ; nü ; n yıldızı sol bek Coentrao .
48 ' Joan Capdevila Portekiz sol kanatından ceza sahasına doğru ortaladı . Portekiz defansı dikkatli .
47 ' İspanya ilk yarısı 0-0 eşitlik ile biten son 10 Dü ; nya Kupası maç ; ını kazanamadı . İlk yarısı 0-0 biten ve İspanyolların kazandığı son maç ; 1978 ' teki 1-0 ' lık İsveç ; galibiyetiydi .
46 ' Ve ikinci yarı start aldı .
İlk yarıda iki takım da birbirine karşı net bir ü ; stü ; nlü ; k kuramadı . Zaman zaman Portekiz ' in defansı maç ; ta ö ; n plana ç ; ıktı . İspanya bu defansı aşamazken Portekiz hü ; cumu dü ; şü ; ndü ; ğü ; anlarda ö ; zellikle sol kanatı kullanarak bazı pozisyonlar yakaladı ama bu şansları değerlendiremedi .
İlk 45 dakika 0-0 ' lık eşitlik ile bitti .
45 ' İlk yarı iç ; in 1 dakikalık uzatma işareti geldi .
43 ' Sol kanattan Coentrao ' nun ortasında Portekiz ' de Tiago ceza sahasına gü ; zel yü ; kseldi , gü ; zel de vurdu ama top ç ; erç ; evenin dışında kaldı .
42 ' Portekiz İspanya defansının arkasına Simao Sabrosa ' yı ç ; ok iyi kaç ; ırdı . Sabrosa CAsillas ile karşı karşıya kalacaktı , Casillas tehlikeyi sezdi ve topu ç ; ıkarak uzaklaştırdı .
41 ' Xavi penaltı noktası ü ; zerine ortaladı . Ramos ' un kafa vurusu etkili olmadı .
40 ' İspanya sol kanattan korner kazandı .
39 ' İspanya ' da Xabi Alonso , Coentrao ' nun suratına gelen ayak darbesiyle bir sü ; re sakatlık geç ; irdi . Şimdi oyuna devam ediyor .
38 ' İspanya orta alanda bugü ; n ç ; ok top kaybı yapıyor .
37 ' Portekiz tehlikeli geldi . Sol kanatta Simao Sabrosa ' nın topuk pasıyla Coentrao iyi buluştu . Ceza sahasına doğru yü ; ksek yapılan ortada uzak direkte Almeida kafa ile vurdu ama top dışarı gitti . Uzak direkte Ronaldo da top bekliyordu .
36 ' İspanya ' da Xabi Alonso uzaklardan sert vurdu . Carvalho topun ö ; nü ; ne kendini attı ve şutu ö ; nledi .
35 ' İspanya ' da sağ kanatta Ramos hareketli . Sağ kanattan ceza sahasına girdi . Uygun pozisyonda yay civarındaki Iniesta ' ya ç ; ıkardı ama Portekiz defansı dikkatli .
34 ' Portekiz ' de Cristiano Ronaldo sol kanatta depara kalkmak istedi . Topu attı , yerde kaldı . Hakem devam dedi .
33 ' Portekiz 11 oyuncusuyla kendi yarı alanında . . .
32 ' Portekiz İspanya pas bağlantısını kapalı savunmasıyla zorluyor .
31 ' İspanya ' da Xavi Portekiz ceza yayının ö ; nü ; nde , sağ taraftan yaptığı vuruşta ç ; erç ; eveyi bulamadı .
30 ' Tribü ; nlerdeki vuvuzela sesleri bu maç ; ı da egemenliği altına almış durumda .
29 ' İki takım da birbirlerine henü ; z net bir ü ; stü ; nlü ; k kurabilmiş değil . Tempo orta seviyelerde . Feride kalan 30 dakika iç ; inde takımlar sırasıyla atak yapıyor gibi bir gö ; rü ; ntü ; oluştu . .
28 ' İspanya ' da David Villa sol kanattan ç ; izgiye doğru inerken orta - şut karışımı bir vuruş yaptı . Meşin yuvarlak ü ; st ağlarda kaldı .
27 ' Topun başında Cristiano Ronaldo var . Portekizli İspanya yarı sahasının ortasından kazanılan duran topta yine kaleyi dü ; şü ; ndü ; , bu etkili vuruşta top Casillas ' ın gö ; ğsü ; nden sekti . Portekizli oyuncular tamamlayamadı .
26 ' Portekiz İspanya yarı alanının ortasından tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı .
25 ' Xavi ceza sahasındaki kalabalığa doğru kesti . Portekiz savunması yine başarılı .
24 ' İspanya Portekiz yarı alanının biraz sağında kalan bir noktadan , tehlikeli bir yerden duran top kazandı .
23 ' İspanya ' da bugü ; n son paslarda hata var .
22 ' Portekiz maç ; ta dengeyi kurmuş durumda . . .
21 ' Portekiz etkili geldi . Ceza sahası dışında Tiago ç ; ok sert vurdu . Casillas gü ; ç ; lü ; kle ö ; nledi . Kale sahasında yü ; kselen topa Casillas ve Almeida birlikte yü ; kseldi . Casillas yine gü ; ç ; lü ; kle ç ; eldi topu .
20 ' İspanya sağ kanattan iyi geldi . Fernando Torres ceza sahasına iyi sarktı . Kale sahasına doğru ortaladı ama Xavi ' yi aştı top .
19 ' Topla oynama oranlarında İspanya ' nın Portekiz karşısında yü ; zde 62 ' ye 38 ' lik ü ; stü ; nlü ; ğü ; bulunuyor .
18 ' İspanya ceza sahası anne baba gü ; nü ; ydü ; . Serbest vuruşu C . Ronaldo kullandı . Yerden Casillas ' ı avlamak istedi Rona
17 ' Şimdi aç ; ıldı Portekzi . Sol kanattan genç ; Coaentrao yerde kaldı . Tehlikeli bir noktadan duran top kazandı Portekiz .
16 ' Portekiz tü ; m futbolcularıyla kendi yarı alanında . . .
15 ' İspanya ' da sağ kanattan Sergio Ramos ' un kale sahasın yü ; kselttiği topta Xavi yü ; kselemedi . Top Portekiz sol kanadına doğru aç ; ıldı .
14 ' Portekiz ataklarında sağ kanatı kullanmayı tercih ediyor .
13 ' Xavi ceza sahası iç ; inde kendine yaklaşan Torres ' e pas şeklinde kullandı korneri . Fernando Torres sırtı kaleye dö ; nü ; kken ceza sahasının sağından gelişine sert vurdu . Top direğin ü ; stü ; nden dışarı gitti .
12 ' İspanya sağ kanattan korner kazandı .
11 ' Portekiz ' de sağ kanattan Costa bindirdi , ç ; izgiye doğru gelen pasta son anda top ç ; ıkmadan dü ; şerek iç ; eri kesti . Top kaleci Iker Casillas ' ta kaldı .
10 ' Raul Meireles kale sahasına doğru kullandı ortayı . Kale sahasında kafalardan yü ; kseldi top . Ceza yayına aç ; ıldı ardından . Uzaklardan Tiago vurdu , devamında Portekiz tazelemek istedi Ronaldo ofsaytta .
9 ' Kale sahasına doğru kullanılan kornerde Joan Capdevila ' dan sekti top , sağ kanattan bir korner daha kullanacak Portekiz .
9 ' Portekiz sol kanattan korner kazandı .
8 ' David Villa ceza sahasına soldan daldı . Ç ; izgiye inmişti , kontrol etti , aç ; ısını dü ; zeltti . Yerden sert vuruşunda Eduardo kö ; şeden ç ; ıkardı!
7 ' Kornerde İspanya sonuç ; alamadı . Devamında sağdan Fernando Torres ceza alanına daldı , yerde kaldı . Hakem devam dedi .
6 ' Sol kanattan korner kazandı İspanya .
5 ' İlk dakikalarda İspanya Portekiz karşısında daha etkili .
4 ' İspanya ' dan 4 . dakikada , ikinci kaleyi bulan tehlikeli vuruş! Ceza sahasının sol ç ; aprazından gü ; zel vuruşun sahibi bu sefer David Villa ' ydı . Eduardo gü ; ç ; lü ; k ile kurtardı .
3 ' İspanya sol kanattan Coentrao ile gelmek istedi , genç ; futbolcunun ç ; izgiden yaptığı koşuda top dışarı ç ; ıktı .
2 ' İlk tehlike İspanya ' dan . Fernando Torres ceza sahasının sol ç ; aprazından mü ; kemmel vurdu , Eduardo aynı gü ; zellikte ç ; ıkardı .
1 ' Ve maç ; a İspanya başladı .
M . Ö ; . Ve artık saniyeler kaldı . . .
M . Ö ; . Ulusal Marşlar . . .

KADROLAR

İSPANYA
1-Iker Casillas
15-Sergio Ramos
3-Gerard Pique
5-Carles Puyol
11-Joan Capdevila
14-Xabi Alonso
8-Xavi
6-Andres Iniesta
16-Sergio Busquets
9-Fernando Torres
7-David Villa

PORTEKİZ
1-Eduardo
2-Bruno Alves
21-Ricardo Costa
6-Ricardo Carvalho
23-Fabio Coentrao
16-Raul Meireles
15-Pepe
19-Tiago
7-Cristiano Ronaldo
11-Simao Sabrosa
18-Hugo Almeida