Cihan Haber Ajansı Gündemi

Endonezya Cumhurbaşkanı Susılo Ankara'da

Konuk Cumhurbaşkanı ilk olarak Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşıl

Endonezya Cumhurbaşkanı Susılo Ankara'da

Konuk Cumhurbaşkanı ilk olarak Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından resmi törenle karşılanacak. İkili görüşmenin ardından Gül ve Susılo ortak basın toplantısı düzenleyecek. Endonezya Cumhurbaşkanı Yudhoyono, Çankaya Köşkü programı dışında Başbakan Erdoğan ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ile görüşecek. Yudhoyono, Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap edecek. (10.30/10.45/11.15/12.15/15.00/16.00/16.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Yenimahalle'de 'Türk Boğazlarında Geçiş Güvenliği ve Çevre Faktörleri ile İlgili Bakanlar Düzeyinde İstişare Toplantısı'na katılacak (09.45)

Meclis'te sırasıyla MHP, AK Parti, BDP ve CHP grup toplantıları gerçekleşecek. (10.30/11.30/12.30/13.30)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Suriye'nin başkenti Şam'a gidecek. (18.30)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Hotel İçkale'de Esnaf Strateji Belgesi'ni Birlik Başkanlarına anlatacak ve sorunlarını dinleyecek. (10.00)

Devrimci Karargah davasında sanıkların yargılanmasına İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (09.00)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Garı'nda TCDD ve TRT işbirliğinde yola çıkacak 'Balkan Ekspresi' için düzenlenen törene katılacak (15.00)

Kuzey Irak'taki Kandil ve Mahmur kamplarından gelenlerin yargılanmasına Diyarbakır'da devam edilecek. (10.00)

BDP, Şeyh Sait ve arkadaşlarının idam edilişinin yıl dönümü nedeniyle konferans düzenliyor. (14.00)

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), Bursa Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü, 50 baş safkan Arap tayını ihale us usulüyle satacak. (13.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Gaziantep'e geliyor. Günay, Zeugma antik kentini ve arkeoloji müzelerini ziyaret edecek.

Türkiye'nin az gelişmiş bölgelerinde okuyan üniversite öğrencilerine üyemiz uluslararası şirketlerde staj imkanı sunan Koza Projesi'nin 2010 dönemi törenle başlayacak. (09.30)

Türk Ekonomi Bankası ve akaryakıt sektörünün öncü kuruluşlarından Total işbirliğine gidiyor. (10.00)

Gurbetçi ailenin 5 ferdi bugün toprağa verilecek

Danimarka'dan memleketi Sivas'a dönerken Afyonkarahisar'da trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden 5 kişilik gurbetçi ailenin cenazeleri bugün toprağa verilecek.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Erbil'e geliyor. Zafer Çağlayan, 2 gün sürecek ziyareti sırasında Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Berham Salih, Neçirvan Barzani ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi ile bir araya gelecek.

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile ABD'nin başkenti Washington'da görüşecek.

AVRASYA FEED

Devlet Bakanı Mehmet Aydın Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen 'AGİT Uluslararası Hoşgörü ve Ayrımcılığın Önlenmesi Konferansı'na katılıyor.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Eric Schwartz basın toplantısı düzenleyecek.

SPOR

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 2010 İl Spor Merkezleri Açılış Töreni Anıttepe Avni Bulduk Futbol Sahası'nda gerçekleştirilecek (11.30)

Bursaspor yeni sezon hazırlıklarını kendi tesislerinde yapacağı idmanla sürdürecek. (09.30)

Trabzonspor Basketbol Takımı Genel Direktörü Doğan Hakyemez, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)