Bırakın çocuklar soru sorsun

Denizli'de 150 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla düzenlenen Filozof Çocuk Kampının konuğu, dünyaca ünlü Fransız yazar, filozof Oscar Brenifier'di. Brenifier ailelere bir çağrıda bulundu.

Bırakın çocuklar soru sorsun
  Dü ; nyaca ü ; nlü ; Fransız yazar , filozof Oscar Brenifier , ç ; ocukların , soru sorarak , daha fazla dü ; şü ; ndü ; klerini ve yaratıcı yö ; nlerini geliştirdiklerini sö ; yledi .

Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi iş birliğiyle Pamukkale ' de Filozof Ç ; ocuk Dü ; şü ; nme Atö ; lyesi Kampı gerç ; ekleştirildi .

Kampa katılan Oscar Brenifier , ç ; ocukların eleştirel ve yaratıcı dü ; şü ; nme yeteneklerini aç ; ığa ç ; ıkarmaları iç ; in sorularına yanıt vermek gerektiğini belirtti .

' ' Kendilerini , hayatı ve ç ; evrelerini gö ; zlemleyerek yeni keşiflere aç ; ık olmalarının altyapısını hazırladığımız ç ; ocuklar , soru sorarak daha fazla yaratıcı yö ; nlerini geliştiriyorlar ' ' diyen Brenifier , kampta ç ; ocuklara sorgulamayı ö ; ğrettiklerini bildirdi .

Brenifier , velilere de bazı ö ; nerilerde bulunarak ç ; ocukların bu eğitimin ardından ailelerin ' neden? ' sorusunu daha ç ; ok duyacaklarını , bunu anlayışla karşılamaları gerektiğini ve mutlaka ç ; ocukların sorularına yanıt vermeleri gerektiğini dile getirdi .

Pamukkale ö ; ren yerinde aç ; ık havada hayata geç ; irilen Filozof Ç ; ocuk Dü ; şü ; nme Atö ; lyesi Kampı , yaklaşık 150 ö ; ğrenci ve ö ; ğretmenlerinin katılımıyla yapıldı .

Denizli ' deki 5 okul ve Belediye Etü ; t Merkezlerinden seç ; ilen 4 , 5 ve 6 . sınıf ö ; ğrencilerinden oluşturulan grup , kampta yaratıcı dü ; şü ; nme eğitimi aldı .

AA